Mode online

Populære filtre

Vær sommerlækker året rundt med St. Tropez

Her i Norden er selvbruner et must, hvis du vil undgå at være vinterbleg størstedelen af året. Hvis brune klatter eller et orange skær i ansigtet tidligere har afskrækket dig fra at eksperimentere mere med selvbruner, så læs med her. Find ud af, hvordan du griber processen an og mød St. Tropez – en særlig skånsom selvbruner. 

Brug først selvbruneren, når du er klar til det 

Når du har besluttet dig for at give dig i kast med en selvbruner og endelig har fået den købt, er det første, du skal gøre, at sætte den fra dig igen. Det lyder måske skørt, men forberedelse er alfa og omega, hvis du skal opnå et flot og ikke mindst naturligt resultat. Det handler om at forberede din hud, så den tager godt imod selvbruneren, og her kan du med fordel gøre tre ting:

 • Fugt din krop: Gerne nogle dage inden du påtænker at bruge selvbruneren, skal du smøre din krop godt ind i fugtighedscreme, når du har været i bad. Tør hud er selvbrunerens værste fjende, men også din, da tør hud er årsagen til, at der kommer mørke skjolder. Et fugtigt fundament til din selvbruner er det bedste udgangspunkt for en naturlig kulør. 
 • Skrub din krop: En jævn overflade er lige så vigtig som fugt, og det får du ved en grundig omgang scrub. Skrubningen fjerner de døde hudceller og andre små ujævnheder, så din hud bliver klar til selvbruneren. Afslut med en god fugtighedscreme – dog senest et par timer inden selve selvbrunings-seancen. 
 • Find de udsatte steder: De steder, hvor din hud er enten tyk, tør eller ekstra udsat kan have glæde af lidt ekstra creme. Det gælder steder som dine albuer, knæ, hænder og fødder. Påfør cremen umiddelbart inden selvbruneren, så forhindrer du den i at klumpe for meget sammen på disse områder. St. TropezTan Enhancing Moisturiser er født til opgaven og er samtidig farveforlængende, når du bruger den som almindelig bodylotion efter selvbruningen. 

Tre, to, en, action! 

Når du har forberedt din hud godt på selvbruneren, er du klar til at gå i gang. Sørg for, at du er helt tør over hele kroppen, og sæt god tid af til processen. Påfør selvbruneren med rolige og lange strøg, og kom endelig ikke et for tykt lag på. Ønsker du mere farve, kan du putte flere lag på efterfølgende. OBS!Et lag skal altid være tørt, før et nyt smøres på. Det tørrer i løbet af cirka ti minutter. 

Start med underbenene og arbejd dig nedad mod fødderne. Husk at komme godt ind mellem tæerne. Fjern eventuel selvbruner fra neglene med et stykke papir. Smør så knæene og lårene, og arbejd dig henover hele overkroppen til du når halsen. Tag armene til sidst og husk armhulerne. 

TIP! Bland lidt fugtighedslotion i selvbruneren til armhulerne, da de naturligt er lidt lysere i farven end resten af kroppen.  

Tag hænderne til sidst, og husk som sagt at smøre dem ind i lotion først. Virker de ujævne eller tørre, så skrub dem godt inden cremen. Brug ganske lidt selvbruner, og smør dem omhyggeligt ind – også mellem fingrene. Har du tendens til tør hud, har St. Tropez brilleret med en selvbruner til særligt tør og sensitiv hud.  

Det skal stå malet i ansigtet på dig, at du er tilfreds 

Når det gælder selvbruner, skal du være allermest omhyggelig med ansigtet. Enhver fejl kan ses, og det er meningen, at du skal føle dig ovenpå og lækker – ikke det modsatte. Følg disse trin, så kan du se frem til inden længe at ligne en, der lige er hjemvendt fra St. Tropez: 

 • Vælg en selvbruner beregnet til ansigtet. Den lette fugtighedscreme giver dig gradvist den gyldenbrune farve, der får dig til at stråle af sommer. 
 • Skrub ansigtet og påfør fugtighedscreme nogle timer før, du går i gang med selvbruneren. 
 • Påfør et let lag selvbruner med rolige cirkelbevægelser. 
 • Vær forsigtig omkring hårgrænsen, da lyse hår vil blive misfarvet af selvbruneren. 
 • Tag til sidst en lille klat fugtighedscreme og brug det med resterne af selvbruneren, der sidder på dine fingre, til øjenlågene. 
 • Fjern eventuel selvbruner fra øjenbrynene med en sammenfoldet vatrondel. 

TIP! Smør lidt fugtighedscreme i hårgrænsen for at undgå misfarvning. 

Førstehjælp til misfarvning og pletter

Uanset, hvor umage du gør dig, er der ingen garanti for, at din kulør forbliver jævn alle steder. Men bare rolig, selvbruneren er ikke vokset fast i din hud, og den kan sagtens fjernes og smøres på igen. Med en blød vaskeklud eller en handske, der er beregnet til det, kan du fjerne den selvbruner, der har klumpet sig sammen eller er blevet for mørk. St. Tropez har lavet en glimrende handske, der gør det nemt for dig: 

 • Tag handsken med i bruseren eller badekarret. 
 • Put lidt showergel på handsken og bevæg den i blide, cirkulære bevægelser.
 • Pres lidt ekstra, hvis det gælder knæ, albuer, hænder og fødder. 
 • Når din hud er tør og fugtet med lotion, kan du påføre ny selvbruner. 

Værd at vide: Har du en ujævn hudfarve, har St. Tropez produkter, der er lavet til at udjævne disse. 

Hvilken type selvbruner skal jeg vælge? 

Der er mange selvbrunere på markedet, og har du ikke så meget erfaring, kan det være svært at vide, hvad du skal gå efter. Kig på denne liste, og gør jagten på din perfekte selvbruner lidt lettere: 

 • Vælg en selvbruner, der passer til din hudtype. Er den særligt sensitiv eller tør, eller varierer den måske i farve?
 • Overvej, om du ønsker farve her og nu eller gradvist over tid. Den opbyggende selvbruner er god til dig, der gerne vil have fuld kontrol over farven.
 • Vælg den farve, der matcher din hud – det ser sjældent naturligt ud, hvis du pludselig har fået en meget mørkere hudtone end din egen. 

Vælger du en selvbruner fra St. Tropez, er du garanteret et mildt og skånsomt produkt uden irriterende ingredienser og sulfater. Det vigtige er at tænke på dine behov, og så skal du nok få en god oplevelse med selvbruneren.