Katalog

Populære filtre
1.191 varer
Følg brands du kan lide
Vær den første til at få updates om nyheder.

Michael Jordan – manden med fod på verden

Siger du Jordan, forener du med ét ord success, stil og streetwear på et niveau, som intet andet brand kan bare håbe på at komme i nærheden af. Hvad der engang blev betragtet som træningstøj, signalerer nu laidback street smart til både hverdag og fest.

Fra basketballbanen til gaden og videre til catwalken

Groft sagt. Før Michael Jordan, var alle sneakers hvide og forbeholdt sportsudøvere (ligesom hoodies var for skatere under tyve). I dag spankulerer alle fra unge DJs, tech-guruer, indie-musikere, og virksomhedsledere til dig og din nabo, rundt i multifarvede gummisko, der koster det hvide ud af øjnene. Offentliggørelse af de nyeste kollektioner fra det amerikanske ikon er et årligt tilbagevendende super-event for medier, modeindustri og offentligheden.

Hele denne tur fra funktionel sportswear til samlerobjekt kan spores tilbage til 1985, hvor datidens ubetinget største basketspiller udgiver verdens nok mest berømte sko, den ikoniske Air-serie, der stadig udkommer hvert år og sætter standarden for coolness, innovation og design. Det er ikke urimeligt at sige, at brandets grundlægger forvandlede både spillet og modeverdenen.

Selvom manden, der lagde navn til skoen, trak sig tilbage fra basketballbanen i 2003, forbliver hans skaberværk på toppen, og selv i dag er han stadig involveret i brandets design og produktion af såvel sko som et væld af tøj og accessories.

Det siges, at rigtige sneaker-aficionados bedømmer hele din personlighed ud fra dine gummisko. Ingen andre slags sko i verden har samme grad af signalværdi.

Gør dine gummisko til opmærksomhedens midtpunkt

Så hvordan er det lige, du vælger bukser, der får dine Air Jordans til at stråle, samtidig med at de gerne skal passe sammen med resten af dit outfit? Den klassiske combo er naturligvis gummisko og jeans, grundstenen i enhver selvrespektrende streetwear-garderobe. 

Med dyre sko gælder det om at finde den perfekte balance mellem fod og ben. Pas på, at du ikke bliver for street smart med vide bukser med hængemås – det er nemlig ikke smart at skjule den dyreste og mest prestigiøse del af din beklædning. Gå hellere efter slim eller straight cut, men ikke noget der klæber til skinnebenet, så du skaber for stærk en kontrast til fodtøjet. 

Du skal ikke tøve med at vise dine sko frem, du har jo købt dem af netop den grund! Vær ikke bange for at vælge dem med pangfarver og interessante mønstre. Bare resten af dit outfit er tilpas neddæmpet, gerne med hints til skoen, så du har en afbalanceret palette og dine Jordans er centret for alles opmærksomhed.

Streetwear – stilen der kom ind fra gaden

Ganske som gummiskoene er streetwear nu trængt ind i alle kroge af folks garderobe. Streetwear er ikke længere kun for unge skatere, der måler hinanden på den seneste limited edition hoodie. Man kan sagtens være over de tredive og bære en orange sweatshirt uden at føle sig dum. 

Til cool gadesport som skating og parkour skal tøjet være praktisk og behageligt, så i modsætning til de almindelige highstreet modetrends, ja, så handler streetwear om tilgængelighed. Og selvfølgelig finder du intet mere ikonisk streetwear end Jordans. Street wear-kulturen handler om at signalere, at man er sig selv. Bare husk, at neonfarven gerne skal genfindes diskret på for eksempel netop dine gummisko.

Derfor elsker vi for eksempel et stilfuldt mønster i pangfarver på en sort hoodie, der griber folks opmærksomhed som et blinkende neon-skilt på en silende våd New York-nat. Er du til statements, kan fræk grafik og mønstre sende et budskab, som kan være både kulturelt og politisk. Og skulle du signalere noget, som kun et fåtal forstår, så meget desto mere street-cred.