Populære filtre
sizes
brands
Farve
Pris
Materiale
Bæredygtighed
Mønster
318 varer
Følg brands du kan lide
Vær den første til at få updates om nyheder.

Både unge og ældre generationer kender Dr. Martens. Her får man nemlig et skomærke med masser af historie. Det er fodtøj, som både følger tiden, men som også holder sig til de klassiske rødder; for hvem kender ikke 1460-modellen, der stadig er mærkets helt store bestseller. Kollektionerne er sko med attitude og genkendelighed.

Dr. Martens helbreder din trang til sko

Oprindeligt blev skoene fra Dr. Martens brugt som arbejdssko for mere end syv årtier siden. Efterfølgende opstod nye strømninger og modetendenser, som bragte mærket frem på den internationale scene. Helt op til i dag er mærkets klassiske og tidløse looks stadig populære, hvor kraftige gummisåler, sort læder og gule syninger er de helt store karakteristika. Netop hovedmodellerne blev en kæmpe succes blandt punkere og andre alternative grupper, men i dag bruges modellerne – og mærket i det hele taget – af alle segmenter.

Solidt fodtøj med en klar signatur

Mange folk tænker ofte på goth, hippier og punk, når de hører Dr. Martens. Sådan var det også for flere årtier siden, men i dag er mærket især slået igennem på musikscenen. Kollektionerne er nemlig super fede og rockede, hvad enten man matcher dem med et par jeans og en T-shirts, eller kvinderne skruer sig i et par leggings eller en nederdel. Sort, hvid og brun er stadig mærkets hovedfarver, men der er også kommet mere kulørte varianter til, hvad enten det er med blomsterprints, glimmer eller andre udsmykninger. Skoene er ikke blot robuste og moderigtige, men også komfortable at gå i takket være åndbare såler med masser af stødabsorbering.

Gå ikke glip af

Dine fødder vil elske Dr. Martens

Der er faktisk en særlig grund til, at Dr. Martens hedder som det gør. Det første par støvler blev nemlig designet af en tysk militærlæge ved navn Klaus Märtens. De blev så populære, at han hurtig måtte have hjælp til at forsyne venner og bekendte med disse militærlignende boots. I 1960 kom mærket så på britiske hænder og det var netop i England, at det for alvor slog igennem - først som et nichemærke blandt punkere, og sidenhen som et kommercielt mærke for alle segmenter. Man ændrede også det tyske ‘a med umlaut’ til et almindeligt ‘a’, så navnet blev mere internationalt og nemt at udtale. Dr. Martens åbnede for alvor op for det kommercielle marked ved at supplere de klassiske sko og boots op med andre looks, som dog altid er tro mod mærkets rå og lidt flippede signatur. I dag passer mærket som ‘fod i hose’ på nutidens modescener, da individualitet, kvalitetsmaterialer og et rocket look sidder lige i skabet både blandt unge storbyfreaks og modne stilikoner med sans for tidens trends

Dr. Martens – et perfekt miks af nutid og fortid!

Mærkets første lancering i 1960 huskes stadig af nutidens ældre punks. Siden dengang har mærket så bidt sig fast indenfor forskellige nichesegmenter, som så har været med til at give designstilen en renæssance i ny og næ. Men i dag har det kommercielle marked også taget over, for et par Dr. Martens kan bæres af alt fra hippiepiger til businessdamer eller rockede fyre og formelle gutter i personlige jakkesæt. Mærket rummer i dag det hele, og derfor kan du flippe ud i et par overmalede boots med graffitiagtige mønstre eller holde et mere stilrent og sofistikeret look i et par klassisk helfarvede Dr. Martens. Mærket ved man altid, hvor man har, og samtidig bydes der også på overraskelser, hvilket gør, at man aldrig bliver træt af at dykke ned i sortimentet her på Zalando.