Populære filtre
53 varer
Følg brands du kan lide
Vær den første til at få updates om nyheder.

Alexander McQueen – manden, myten, moden, mesterværkerne

Britisk coutures uforlignelige enfant terrible, Alexander McQueen, er mest kendt for sin kompromisløse kreativitet. I dag er hans brand synonymt med både vilde eksperimenter og total hengivelse til designhåndværket.

Din skjorte er mit lærred, min nål er min pensel 

Når du køber et par solbriller eller en bluse fra Alexander McQueen, skal du vide, hvilken arv du ifører dig. McQueen havde sin vilde storhedstid i halvfemserne og nullerne, og for denne unge drømmer, der startede sin karriere allerede som 16-årig på Londons berømte Saville Row, var hans profession mere et kunstnerisk udtryk end tøjdesign som sådan. 

Hans vilde kreationer har mere end nogen anden designers udforsket og udvisket grænserne mellem liv og død, mænd og kvinder, menneske og maskine, og selv efter hans alt for tidlige bortgang i 2010, er hans indflydelse på britisk mode den dag i dag ikke til at komme uden om. Hans brand tiltrækker uophørligt de største kreative talenter fra både UK og resten af verden.

Færre ben og mere balle fra outsideren

Både kollektionerne selv og måden, de blev præsenteret på, var på én gang fascinerende og chokerende for den etablerede modeverden, der ellers ikke var kendt for at være bonert. For eksempel gik en ung kvinde, der for nyligt havde fået begge ben amputeret, catwalk iført Alexander McQueen-kjole og formfuldendt udskårne træproteser! 

Det var også McQueen, der opfandt bumster-stilen i midt-halvfemserne med bukser, der hang langt ned under måsen. Til modemagasinerne udtalte han uden skam, at dette var hans forsøg på at “forlænge kroppen”, fordi han fandt “den nederste del af menneskets rygsøjle så erotisk.”

Måske kan du huske, at man i midt nullerne stadig kunne se disse ekstreme hængerøve i Københavns gader, der kækt fremviste brandede underbukser?

House of Alexander McQueen: Den levende arv 

House of Alexander McQueen — eller bare The House, som det kaldes blandt dem, der er noget ved mode og musik i London — blev grundlagt af kunstneren selv i 1992 og frembringer stadig hvert år kollektioner i verdensklasse, der forbinder hans oprindelige sans for det eksperimenterende med hans omhu for kunsthåndværket.

Vil du signalere kompromisløshed, romantik og provokation på samme tid, ja, så er alt, hvad der kommer ud fra The House, noget for dig. Det blander inspiration fra naturen med gotisk mørke og sætter umulige modsætninger i spil: mandlighed og kvindelighed, styrke og svaghed, vilde innovationer blandes med traditioner fra engelsk landliv og skubber dermed fortsat grænserne for moden ud og op.

Den næste generation af fashionistas

Siden det blev grundlagt, har The House of Alexander McQueen været en inspirationskilde for unge designstuderende overalt på kloden – og i særdeleshed i London. Under den nye ledelse fordobles anstrengelserne for at opfostre og støtte nye unge talenter. Hele stueetagen i de nye bygninger på Bond Street er derfor viet til udstilling af McQueens originale herre- og damekollektioner.

Men det er på første sal, der er mest spændende, hvis du som designfetishist kommer til London. Heroppe får du som besøgende en unik indsigt i McQueens bagvedliggende tanker, og du får lov at følge den proces, som hver af de ikoniske kollektioner har været igennem. Der er skitser, papirdukker og prototyper fra hans mest ikoniske præsentationer.

Udstillingen er kombineret med et gigantisk arkiv til dig, der vil fordybe sig yderligere, og er du lige så heldig selv at være designstuderende, så tilbyder The House taler og debatter ledet af den nuværende kreative direktør. Her kan den nye generation af britiske designere gå på opdagelse og bringe dig mere ikonisk design fra byen, der har givet os modeverdenens svar på punk rock.