Damesko

Populære filtre
45.585 varer

Find den rette damesko

Sko skal passe. De skal passe til din fod. De skal passe til formålet. De skal kort sagt passe til dig. Når du køber sko til damer eller kvinder hos Zalando, er det derfor vigtigt, at du, allerede inden du går i gang med at lede efter det perfekte fodtøj, har gjort dig nogle tanker om, hvad dine nye sko skal kunne. Måske skal de gå meget i sne, eller de skal med dig ud at rejse? Måske skal de holde til at gå meget, fordi de skal med på arbejde? Eller måske er det vigtigt for dig, at de ser godt ud, når du skal til fest?

Sko til damer skal først og fremmest passe til foden

En sko der klemmer, så det gør ondt, bliver man hurtigt træt af. Den gnaver og giver vabler. En sko der er for stor, så man glider i den, når man går, holder man også hurtigt op med at gå i. Den føles tung og giver ikke den nødvendige støtte til din fod. Derfor er det bedste, du kan gøre for dig selv at sørge for, at målene stemmer, når du skal købe en god damesko.

Når du skal måle din skostørrelse, skal du stå op. Stå med begge fødder på et stykke hvidt papir og få en anden til at tegne føddernes omrids op med en blyant. Når du sammenligner de to omrids, vil du med stor sandsynlighed opleve, at den ene fod er lidt større end den anden. Du skal måle den fod der er størst. Brug et målebånd og mål afstanden fra hælen til spidsen af din længste tå. Længden bestemmer hvilken størrelse sko, du skal gå efter. Hos Zalando kan du sammenligne forskellige størrelser på damesko i vores størrelsesguide for sko til damer.

Dine damesko skal passe til lejligheden

Du tager sikkert ikke stiletter eller høje hæle på, når du skal dyrke sport eller vinterstøvler på, når du skal til fest. For sko skal passe til den situation, de skal bruges i. Men tænker du over, at du ofte går meget mere, når du er ude at rejse eller er på job, end når du slapper af derhjemme i weekenden? Dine sko skal understøtte din livsstil og ikke omvendt. Overvej derfor om du har sko, der egner sig til, når du skal rejse, dyrke sport, skal til fest, er på job eller slapper af med familien.

Nogle mennesker kan lide at have sko til enhver lejlighed – stiletter og damesko med hæl til festlige lejligheder, løbesko til sport, sneakers når det skal være afslappet, sandaler til ferien og hjemmesko til fritidsbrug. Mange af os har ofte også sko, der passer til de forskellige årstider – gummistøvler til regn, åbne sko eller sandaler til de varme måneder og vinterstøvler, når det bliver koldt. Virker det for overvældende for dig og har du ikke brug for nær så mange sko, kan du jo overveje, om et par pæne sneakers kan bruges på både job, og når du skal til fest.

De rette damesko understreger dit outfit

Mange af os har en tendens til at vælge sko og støvler i neutrale brune og sorte farver. Ofte fordi det er nemmere at holde et par sorte sko rene, eller fordi vi af og til glemmer, at vores fodtøj er lige så vigtig en del af vores outfit som en bluse eller et par bukser. Pift for eksempel et sort jakkesæt op med et par røde pumps kombineret med et rødt tørklæde. Føler du dig en anelse for overpyntet i en meget sart kjole, kan du derimod nedtone dit look med et par lækre og afslappede sneakers.