accountaccountbagbagzalando logomenu

ALLE DANMARKS FAVORITMÆRKER

Altid gratis levering og retur

100 DAGES RETURRET

Alle Yogier

Annie Clarke | Træningsvideoer & Eksklusivt interview

Annie Clarke

Yogainstruktør & Blogger Annie Clarke

Interview med instruktøren Annie

"Yoga har gjort mig mere lykkelig"

Annie Clarke fortæller om sin rejse med Yoga, og hvad denne betyder for hende, samt hvilke yogatrends der hitter i Storbritannien netop nu.

Hvorfor begyndte du at dyrke yoga?

Som teenager dyrkede jeg lidt yoga, men jeg startede først rigtigt et par år senere. Jeg havde på det tidspunkt længe haft problemer med min smidighed. Jeg trænede meget, men tog mig aldrig tid til at strække ordentligt ud. Det var noget, jeg havde brug for at lære. For at få strukket ordentligt ud, begyndte jeg derfor til yoga en gang om ugen.

Hvordan var din første oplevelse med yoga?

I begyndelsen var jeg mest interesseret i det fysiske aspekt ved træningsformen. Derfor dyrkede jeg de mest intense former for yoga såsom Bikram-yoga. I starten kedede jeg mig, lige så snart det gik lidt langsomt. Men jo mere yoga jeg dyrkede, jo mere åben blev jeg over for andre former, og jeg begyndte at se yoga som andet og mere end bare fysisk træning. Jeg indså, hvad yogaen kunne gøre for både min krop og mit sind.

Hvordan har yoga ændret dit liv?

Jeg tror, min rejse ind i yogaen kom hånd i hånd med en hel ny livsstil. Jeg lagde min kost og livsstil helt om efter lang tids energi- og fordøjelsesproblemer. Jeg blev mere åben over for alternative terapier og effekten ved at tage sig tid til ting som yoga. Jeg er nu meget mere afslappet og nyder at tage tingene, som de kommer. Jeg er sikker på, at yoga har spillet en stor rolle for, at jeg har fået en mindre fordomsfri og afslappet tilgang til livet, samtidig med at jeg har fået mere selvtillid og selvindsigt.

Hvad er dit mantra?

Ingenting er tilfældigt.

Hvad betyder yoga for dig?

Yoga er mange ting. Det er en smuk fysisk praksis, der fremmer kreativitet og bevægelsesfrihed, samtidig med at den skaber balance mellem krop og sind. Jeg tog skridtet videre og udvidede med meditation, hvor jeg lærte, hvordan jeg lader vejrtrækningen guide mig.
Jeg elsker, at der ikke er to udførelser, der er ens. Du kan lave den samme sekvens igen og igen, og de vil altid føles forskelligt i kroppen og lære os ikke at leve i dag, ud fra hvordan tingene var i går. Jeg elsker den fysiske og mentale styrke, yoga giver mig, og alt det den har lært mig om mig selv. En anden ting ved yoga er, at der ikke er noget, der er perfekt. Vi lærer alle hver dag, og der er altid plads til at videreudvikle vores praksis. Det er det, der gør det virkelig spændende.

Portræt Annie Clarke

Detox

Rensende Yoga-Workout med Annie Clarke

Rensende Yoga Workout

Blid & rensende

Annie guider dig igennem en yogasession, der er designet til at understøtte de rensende og afgiftende funktioner i kroppen. Sekvensen fokuserer på twist og vridninger i kroppen, der aktiverer lever, nyrer, lymfe og fordøjelsessystem, så du føler dig let i både krop og sjæl.
Ser du denne video og deltager i træningen med Annie derhjemme, giver du samtykke til, at Zalando SE fraskriver sig følgende ansvar

Aktivér

Yogavideo med Annie Clarke

Aktiverende Yoga Workout

Aktiv & strålende

Sammen med Annie laver du en aktiverende Yoga-session, der er designet til at udnytte dit fulde energipotentiale. Træthed forsvinder og stress rystes nemt af kroppen. Mindful vejrtrækning og yogaøvelser fylder dig med energi og får dig til at stråle.
Ser du denne video og deltager i træningen med Annie derhjemme, giver du samtykke til, at Zalando SE fraskriver sig følgende ansvar

Yogainstruktør & Blogger Annie Clarke

"Man skal lære det grundlæggende"

Kan yoga dyrkes af alle?

Yoga er for alle. Der findes så mange former for yoga, både med fokus på det fysiske og på åndedrættet, at der er en ideel type for alle. Det er nemt at blive påvirket af billeder af mennesker online eller på de sociale medier og forsøge at tvinge vores kroppe ind i de figurer. Der er virkelig vigtigt at huske på, at vi er forskellige, og at vores kroppe har forskellige begrænsninger og afvigelser. Det handler om at få asanaerne (stillingerne) til at virke for netop din krop, ikke at tvinge kroppen ind i den 'perfekte' stilling.

Hvad er det bedste råd, du kan give til en begynder?

Brug tid på at lære det grundlæggende. Det kan være virkelig hårdt, når du først begynder at dyrke yoga. Du vil sandsynligvis blive utålmodig og ønske at gå videre til andre ting, men at få det grundlæggende på plads og få fuld indsigt i din praksis vil i længden føre meget mere med sig.
Noget andet er at slippe forfængeligheden og ikke bekymre sig om "ikke at være god nok". Vi er alle startet et sted, og det er din praksis, ikke nogen andens, så bare fokusér på dig selv.

Hvordan kan folk finde motivationen til at dyrke yoga i en travl hverdag?

Det er ikke nødvendigt at træne i flere timer. Ti minutter her og der er nok til at opleve fordelene ved yoga. Du kan klemme en 10-minutters video ind før eller efter arbejde eller endda tage nogle åndedrætsøvelser i bussen!

Hvilken yogaform er mest “IN” i Storbritannien?

Det tror jeg, der er stor forskel på. Power yoga og Hot yoga er meget populære yogaformer, fordi folk stadig har en meget fysisk tilgang til yoga. Disse former føles som egentlig træning og efterlader en svedig. I takt med at folk begynder at indse den fantastiske indflydelse, yoga kan have på sindet såvel som på kroppen, er der dog også opstået en stigende efterspørgsel på andre former. Vinyasa Flow-hold er også populære. Jeg tror, de er temmelig tilgængelige for de fleste mennesker, da de har bevægelse, men sætter fokus på åndedrættet. På den måde kan folk begynde at forbinde krop og sind.

Afslapning

Yogavideo med Annie Clarke

Afslappende yoga workout

Afspændende & balancerende

Prøv en afslappende yoga-workout specielt udviklet til at afstresse sindet og nervesystemet. Denne træning er perfekt, hvis du er på udkig efter en måde at slappe af på i en travl hverdag og vil have en dybere og mere afslappende søvn. Har du ikke nogen Yoga Straps, kan du bruge et bælte.
Ser du denne video og deltager i træningen med Annie derhjemme, giver du samtykke til, at Zalando SE fraskriver sig følgende ansvar

Styrke

Yogavideo med Annie Clarke

Styrkende yoga workout

Styrkende & mobiliserende

I vores styrkende yoga-video viser Annie dig en øvelses- og vejrtrækningssekvens, der understøtter alle de større muskelgrupper. Det vil hjælpe dig med at opbygge og aktivere alle de kropsdele, der er nødvendige for en god kropsholdning og en slank krop.
Ser du denne video og deltager i træningen med Annie derhjemme, giver du samtykke til, at Zalando SE fraskriver sig følgende ansvar

Mød flere europæiske yogainstruktører & bloggere

Mere Yogainspiration