Filter1

Vitaly
Sko, tøj og accessories

107 varer

Androgyne Vitaly giver nyt liv til smykker

Selvom canadiske Vitaly fremstiller accessories, beskriver de sig selv som værende arkitekter. Deres tilgang til accessories er da også særligt eksperimenterende, og de har med deres androgyne stil givet et frisk pust til forestillingen om, hvad smykker er og kan være.

På grænsen mellem kønnene

Smykker er på mange måder et af de mest kønsopdelte områder af modebranchen. Forskellige mærker vil ofte gøre et stort nummer ud af at understrege, hvorvidt smykker er designet med mænd eller kvinder for øje, og der kan være store kontraster i stilen mellem de to kategorier. Vitaly vil gøre op med denne forestilling. Deres accessories er designet ud fra en androgyn æstetik, som sætter spørgsmålstegn ved førnævnte kategorier og udtværer forskellene mellem kønnene. 

Der er tale om en moderne og nytænkende tilgang, som giver plads til et væld af stileksperimenter, og Vitaly er bestemt ikke bange for at gøre brug af 'ufine metoder' og utraditionelle materialer, når det kommer til at skabe nye og anderledes udtryk. 

De arbejder som mange andre smykkeproducenter med træ og keramik, men har derudover kastet deres kærlighed på rustfrit stål. Delvis på grund af materialets alsidighed, men primært fordi det er mere genanvendeligt end andre metaller. Faktisk kan det stål, de bruger i deres smykker, tidligere have været en del af skyskrabere, bildele eller bropiller. Idéen om at genanvende materialer er noget, der både fascinerer og inspirerer mærkets design.

Chunky stil og elegante kæder

Stilen er skarp og minimalistisk og vægter de tydelige grafiske detaljer. Det androgyne element kommer blandt andet til udtryk i form af kæder, som man normalt forbinder med hiphop-kulturens chains. Disse er dog udført i et sofistikeret design med en mere blød, feminin stil, som gør den ellers så maskuline accessory egnet til kvinder. På samme måde kan mænd bruge kæderne over en rullekrave, til en nystrøget skjorte eller til et jakkesæt, for at give et formelt look et kreativt pift.

Blandt vores favoritter er ikke mindst de enkle halskæder med grafiske vedhæng, mens signaturringene i stål giver et chunky look, der på en gang fremstår råt og elegant. Ja, selv et guld- eller sølvfarvet armbånd kan være med til at give dig lidt ekstra swagger i hverdagen. Hvert smykke fra Vitaly virker til at have sin egen historie bag sig, og de er nu klar til at blive en del af din historie.