accountaccountbagbagzalando logomenu

ALLE DANMARKS FAVORITMÆRKER

GRATIS LEVERING & RETUR*

100 DAGES RETURRET

Vintage kjoler på Zalando.dk

Vintage kjoler

117 varer
  • 1
  • 2

117 varer
  • 1
  • 2

Vintage kjoler

Her på Zalando elsker vi kjoler i alle afskygninger, så du kan blive klædt festligt på til alle anledninger. Uanset hvor sporty eller casual en kjole er, så vil der nemlig altid være noget festligt og sprudlende over en kjole. Der bydes derfor på mange stilarter og designs, så du selv kan vælge blandt de mange perioder og trends i historien. Kollektionerne med vintage kjoler er netop inspireret af nogle stilarter fra tidligere tiders æra, som så imiteres og designes på ny med nutidens tilgængelige tekstiler og materialer. Man kender det også indenfor brugskunst, møbler, loppemarkeder og masser af andre ting, hvor vintage, retro og patina er det nye sort. Tingene må nemlig gerne have levet et liv, så personlighed og sjæl fremhæves på varm og moderigtig vis. Man kender det også fra upcycling, hvor gamle ting får nyt liv, så man modstår smid-væk-kulturen og dermed genbruger. Udvalget med vintage kjoler er selvfølgelig nyt, men man tager fortidens attraktive og anderledes look og svøber dem ind i nutidens materialer og håndværk.

Nyt liv til fortidens æstetiske rober

Da vintage netop er en stil fra tidligere tider, danner den kontrast til tidens poppede og avantgarde stilarter. Vintage er kendt fra omkring 1920, og perioden fortsætter så egentlig konstant derfra. Tøj og modestyles, der var moderne for 20 år siden, indgår også i vintage-stilarterne, da der ikke skal meget mere end to årtier til, før en stilart bliver vintage. Vintage er også et andet ord for klassisk og modent. Så glæd dig over, hvordan nutidens vintage kjoler ser ud. Selvom stilen hentes fra gemmerne, så udvikler den sig nemlig stadig, og derfor genkender man elementerne senere i livet – de er blot tilført en snert af de muligheder, vi har her og nu. Der er også noget intellektuelt over rækken med vintage kjoler. I sin tid blev smukke rober nemlig ofte båret til royale begivenheder, men også til kulturelle arrangementer som jazzkoncerter, litteraturfestivaller, årlige taffelmiddage samt andre oplysende begivenheder. I dag kan kjolerne bruges til lige præcis de fester, som du skal til. Så der er frit valg på alle hylder.

En græsk gudinde, en filmstjerne, en model – ja, kollektionerne med vintage kjoler klæder dig på med masser af personlighed og udstråling. Det var netop også i film og TV, at denne stilart vandt frem, og derfor er der altid et drys af stjernestøv forbundet med vintage-perioden. Detaljer som blonder, velour, bælter, sløjfer, pailletter samt lignende detaljer og udsmykninger er også med til at kendetegne et vintage-look. Der må nemlig gerne skrues op for synlige og lidt glamourøse silhuetter, som samtidig også fremstår noble og feminine. Farveudvalget er i dag større end nogensinde, så du frit kan vælge fra en unik farvepalet med toner og nuancer i alle afskygninger. Herefter er det blot at vælge længde, mærke, størrelse og design, så du kan blive klar til fest med manér. Sortimentet med vintage kjoler byder i hvert fald på et smukt design til alle kvinder, som ønsker at se godt ud i en kreation med inspiration fra fordums tid.