Sports-BH'er

Populære filtre
1.772 varer

Værd at vide om valg af sports-BH’er

Skal du ud og købe en ny sports-BH, skal du først og fremmest vælge den rigtige størrelse. Det kan virke banalt, men op til 60 procent af alle kvinder bruger ikke den rigtige størrelse BH. Sports-BH’er skal i langt højere grad støtte op end en almindelig BH, da det ellers kan være ubehageligt at dyrke sport. Især mere aktiv sport som løb.

Når du skal vælge en ny sports-BH, skal du være opmærksom på hvordan den støtter. Støtten kommer fra tre forskellige steder: stropperne, skålene og sidestykkerne. Når du skal undersøge stropperne, skal du være opmærksom på, at stroppen skal være så lidt strækkelig som mulig. Jo mere støtte, jo mere vil brysterne sidde på deres plads. Har du en stor barm, kan du med fordel vælge en med regulerbar strop. Det næste, du skal undersøge, er skålene. Den skal dække hele brystet, og skålen må hverken være for lille eller for stor. Til sidst skal du kigge på sidestykkerne. Din nye sports-BH skal side godt til i omkreds – dog uden at den gerere dig.

Du skal kunne bevæge dig frit

En sports-BH begrænser din barms bevægelighed med op til 74 procent. Til sammenligning vil en almindelig BH nedsætte den med 38 procent. Har du en stor barm, kan du med fordel vælge én med regulærbare stropper.

Det er vigtigt, at du kan bevæge dig frit, når du har en sports-BH på, så bøjler er et no go, da de ikke yder nok støtte og kan være ubehagelige at ligge på. Hele formålet med sports-BH’en er, at den skal begrænse dine brysters bevægelighed. De må ikke hoppe op og ned, når du dyrker sport. Vælge en sports-BH der går højt op foran, og den skal være stram uden at være ubehagelig. Brede stropper og en bokserryg kan anbefales, da brede stropper giver en lang bedre støtte end de smalle stropper gør.

Når du skal vælge din sports-BH, skal du vælge den ud fra, hvilken sport den skal bruges til. Nogle sports-BH’er egner sig bedst til yoga, mens andre er til mere aktive sportsgrene som tennis eller løb. Den skal også passe godt til din krop.

Stil krav til din sports-BH

Undersøgelser har vist, at dine bryster bevæger sig som et 8-tal. Hvilke betyder, at din sports-BH skal kunne støtte bevægelser, der går op og ned, men lige så vigtigt også fra side til side og på skrå. Det betyder også, at du skal stille højere krav til en BH, der skal bruges til løb, end én du skal bruge til fitness.

Er du i tvivl om, hvilken størrelse eller type du skal vælge, er det en god ide at få råd og vejledning af en erfaren person, så du får købt den helt rigtige.

En god sports-BH holder omkring 12-18 måneder, og for at passe på den, så den holder længst muligt, anbefales det, at du vasker den i hånden i koldt vand. Tør den ikke i en tørretumbler, da det ødelægger spandexen.