Le Fix – dansk streetfashion med internationalt tilsnit 

Le Fix er et populært dansk brand, der har rødder i og henter sin inspiration fra subkulturerne og kunstens verden, og det er da også et af landets stærkeste urbane brands. Hvad der startede som en lille tatoveringssalon, er nu blevet et verdensimperium med butikker over hele verden.

Fra Danmark til det store udland – skridt for skridt

Le Fix er en gedigen succeshistorie, der fik sin spæde begyndelse i 1999. Mærket blev grundlagt af de tre venner Benny Kusk, Rasmus Jacobsen og Jesper Holm i København. Mange kreative mennesker var tilknyttet foretagendet og kernen bestod af en gruppe kunstnere og designere, der havde en drøm om at skabe et rum med kreativ frihed til at udfolde idéer og projekter enten sammen eller individuelt.

Brandet har i dag to flagship stores, den oprindelige i Kronprinsensgade i hjertet af København og én på Nørrebro, byens multikulturelle centrum, hvor også de to originale tatoveringsstudier holder til. Derudover sælges mærket i over 50 butikker i ind- og udland. 

Le Fix er skabt ud fra en fælles, stor kærlighed til kunst og tøj og et ønske om at udfordre nysgerrigheden og balancere på den fine linje mellem begrebet mode og begrebet kunst. 

Den lille figur med den store betydning 

Det startede med simple, håndmalede T-shirts, som fik imponerende og overvældende respons og banede vejen for de tre gutters idé og stærke brand. T-shirtene blev malet med spraydåser, og derefter puttede man dem i hjemmelavede trækasser. Og som en slags visitkort sendte de den bulnende dukke Kaj med. Kaj er sidenhen blevet mærkets maskot og logo, og du finder den stadig på en del af det tøj, som mærket står bag. 

Grundideen er, at brandet med sit karismatiske logo skal være samlingsstedet for forskellige typer af kunst og kreative udfoldelser. Hvad enten det drejer sig om tøj, tatoveringer, malerier, træ-installationer eller det populære kunstgalleri, der befinder sig ovenover butikken i Indre By.

Walk the talk – Le Fix støtter kunsten og kunsterne

Kunst, kreativitet og pionerånd gennemsyrer hele brandet, hvilket også kommer til udtryk i hovedbutikken i indre Købehavn. De kunstneriske designs, du finder i tøjet, springer nemlig ud af en reel og ægte forkærlighed for kunst. Derfor kan du på øverste etage i butikken i Købehavn finde brandets helt eget galleri, hvor der løbende bliver afholdt ferniseringer og andre fester og fejringer. 

Her får nye såvel som etablerede kunstnere chancen for at udstille deres værker, og du kan endda købe originaler eller limited edition prints med dig hjem. Nysgerrigheden og de åbne arme favner bredt, men sikkert er det, at man altid har fingeren på pulsen.

Streetwear til den kompromisløse og kvalitetsbevidste mand

Le Fix er streetwear til den moderne mand. Det er urban mode af høj kvalitet, som giver plads til at både udtrykke og udfolde sig i. Mærket bevæger sig i et visuelt miljø med referencer til de tre bagmænds graffiti og kunstneriske udtryk.

Hele kollektionen oser af inspiration af USA's gademiljø, skateboardscenen og den tidlige hiphop-kultur i 1980'erne med musikalske ikoner såsom Beastie Boys, N.W.A og Run-DMC. Her koncentrerer man sig om enkle T-shirts og sweatshirts med flere forskellige variationer af logoet. To yderst klassiske beklædningsgenstande, der historisk og traditionelt set har været en grundlæggende del af streetwear-kulturen. 

Så hvad der startede som et uskyldigt og sjovt eventyr og kunstprojekt for Le Fix-drengene, er nu gået hen og blevet en verdensomspændende succes. En simpel idé drevet af tilsvarende stærk eksekvering og funderet på solid kvalitet kan ikke holdes hemmeligt for evigt, og det er nu op til resten af os at holde liv i gadens gode stil.