25 varer

Clarks er et meget velkendt skomærke i verden, for det har været tilgængeligt siden 1825. Det er sjovt og imponerende at se, hvordan familien Clark stadig formår at udvikle mærket i generation efter generation. Hver en ny familie, der tager over, har sine egne ideer og forestillinger, der sørger for at sortimentet hele tiden udvides og opdateres.

I 1944 var oldebarnet til grundlæggerne, Nathan Clark, udstationeret for den britiske hær i Burma. Og her betragtede han soldater i ørkenstøvler, der var håndsyet i Cairo. Herefter begyndte han at sende skitser hjem af denne type boots, hvor han tilføjede sine egne streger og kendetegn – og det blev i 1950 til starten på eventyret Clarks Originals herresko.

Clarks Originals herresko – ikoniske boots!

Det blev ikke taget vel imod hjemme på fabrikken i England, da Nathan Clark pludselig ville implementere sit eget design – dog inspireret fra ægte egyptisk skohåndværk. Men da folk så det færdige resultat af den såkaldte ‘desert boot’ – ja, så var alle solgt med det samme.

I dag har kollektionerne af Clarks Originals herresko netop fået deres eget ‘mærke i mærket’, hvilket er en særlig status og en hyldest til disse ikoniske sko. Det er i dag langt over 60 år siden, at det første par blev lanceret, og derfor kan man med rette kalde Originals-linjen for klassisk og legendarisk på alle måder.

Selvom det er den såkaldte ‘desert boot’, der holder fanen højt som det originale look, så har mærket udvidet med flere modeller. Det gælder også sko uden skaft, men fælles for alle designs under Originals-rækken er, at de er fremstillet i de samme materialer – nemlig gummisåler samt overdele i læder, hvad enten det er nappa, ruskind eller andet.

Et af de helt klare kendetegn ved et par Clarks Originals herresko er de velkendte crepe-såler, som er fremstillet i naturgummi. Det er bløde latex-såler, som er karakteristiske at se på samt komfortable at gå i. Du finder naturligvis den originale farve i sand og beige, men også klassiske farver som sort eller brun.