Trend Report

Opsigtsvækkende kontrast

Print, mønstre og proportioner, der ikke matcher, er ikke længere en modefadæse: Fuld knald er den eneste regel, der gælder. Vi viser dig, hvordan du mestrer den moderne tilgang til miks og match.
 

Opsigtsvækkende kontrast eller miks og match? Uanset hvordan du vil angribe power clash-trenden, er den nøjagtig så vovet, som den lyder. Tænk i mønstre fulde af kontraster eller sportsinspirerede pieces blandet med mere elegante detaljer. For dem med kreative talenter er power-clashing en fantasifuld øvelse i at teste de endeløse muligheder med en alsidig garderobe. Det gælder om at finde de mest overraskende sammensætninger – f.eks. hård og blød, stribet og blomstret, glat og ru – og kombinere dem frit og fuld af selvtillid.

Til modeshows viste Guccis Alessandro Michelle, hvordan looket "luksuriøs boheme møder glitternørd" opnås, og Demna Gvasalia, multikunstneren i spidsen for Vetements og Balenciaga, minder os gang på gang om de glemte klassikere i garderoben. Han formår at præsentere redesignede klassikere som hættetrøjen på nye og intuitive måder med en skæv og ubeskriveligt cool styling – takket være samarbejdspartneren Lotta Volkova.

Hvis du har brug for en mere udførlig trendvejledning for at ramme stilen og kanalisere Guccis nørdede look, så bare rolig! Selvom denne trend handler om at have det sjovt, så er der et par helt fast regler, du kan holde dig til. Hvis du blander mønstre øverst og nederst, så sørg for, at mønstrene er af forskellig størrelse. Stadig ikke overbevist? Så start i det små. Vælg mønstre i samme eller to lignende farver for at skabe et ensartet look.

Kontrastfyldte stilarter handler om modsætninger, og det er netop det, der kendetegner en rutineret fashionista. Et markant sportslook med et sjovt og sexet touch eller en rå læderjakke over en spinkel og elegant silhuet er et rigtigt godt sted at starte. Det eneste, du skal huske om denne trend, er, at det handler om at bryde reglerne. Uanset om du kombinerer print og vovede former eller leger med proportioner: Gør det med en selvsikker attitude.

Get the look