Fashion Flashback

Madonna og statement-T-shirten

Poppens dronning har altid været en fashion-rebel og proklameret sine stærke holdninger, så alle kunne se dem.
Victoria Beckham, 2017 / © starzfly/Bauer-Griffin/GC Images / Getty Images
Victoria Beckham, 2017 / © starzfly/Bauer-Griffin/GC Images / Getty Images 
Madonna, 1986 / © Terry McGinnis/WireImage / Getty Images
Madonna, 1986 / © Terry McGinnis/WireImage / Getty Images 

Musik har altid haft en enorm indflydelse på mode, især siden musikvideoen kom til. Med MTV blev en ny generation af popstjerner født, der blev stilikoner for masserne. Og Madonna blev selvfølgelig den største af dem alle. Siden sit debutalbum i 1983 har Madonna, der voksede op i Detroit, henrykket publikum og modeinteresserede over hele verden. Fra afklippede toppe til undertøj brugt som ydertøj (hvem husker ikke det legendariske korset af Jean Paul Gaultier, hun bar på sin "Blonde Ambition"-turné?) har hun sat modetrends, der ændrede historien.

Igennem sin næsten 40 år lange karriere har Madonna igen og igen formået at skabe et stærkt og dristigt statement, også når hendes synspunkter gik imod status quo. Den provokerende "Italians Do It better"-T-shirt, som hun bar i videoen til "Papa Don't Preach", hylder hendes rødder og hendes ukuelige frækhed. Sangen førte til hendes første konflikt med Vatikanet , som mente, at den var reklame for promiskuøs adfærd. Men statement-T-shirten, kombineret med højtaljede jeans, blev øjeblikkeligt en modeklassiker.

Sig det højt

Statement-T-shirten er det store hit denne sommer. Uanset om du vælger et politisk budskab eller noget lidt mindre udfordrende, så sig det højt og stolt. Kombiner den med en maxikjol – i tyl, hvis du er særligt fræk – og sneakers, som vi så det på Diors SS17-catwalken, eller med højtaljet denim som hos Barragán for at få et mere androgynt look. Hvis du går efter et elegant, casual look, kan du lade dig inspirere af et andet pop-ikon: forhenværende Spice Girl, nu modedesigner Victoria Beckham, der her er iført en ironisk "Fashion Stole My Smile"-T-shirt fra sit eget brand til skræddersyede bukser.

Statement-T-shirten er det store hit denne sommer. Uanset om du vælger et politisk budskab eller noget lidt mindre udfordrende, så sig det højt og stolt. Kombiner den med en maxi-nederdel – i tyl, hvis du er særligt fræk – og sneakers, som vi så det på Diors SS17-catwalken, eller med højtaljet denim som hos Barragán for at få et mere androgynt look. Hvis du går efter et elegant, casual look, kan du lade dig inspirere af et andet pop-ikon: forhenværende Spice Girl, nu modedesigner Victoria Beckham, der her er iført en ironisk "Fashion Stole My Smile"-T-shirt fra sit eget brand til skræddersyede bukser.

Shop stilen