Fashion Flashback

Elizabeth Taylor og badedragten

Bliv inspireret af den ikoniske skuespillerinde, og vælg en badedragt til sommer. Taylor er bevis på, at den klassiske badedragt er stilfuld og aldrig går af mode.
Elizabeth Taylor i Suddenly, Last Summer, &copy John Kobal Foundation / Getty Images
Elizabeth Taylor i Suddenly, Last Summer, © John Kobal Foundation / Getty Images 
Selena Gomez, &copy Josiah Kamau / Getty Images
Selena Gomez, © Josiah Kamau / Getty Images 

Hvis du tror, at bikinien stadig har den ubestridte titel som det mest sexede badetøj, så må du tro om igen. Det ikoniske øjeblik med Taylor i badedragten i Suddenly, Last Summer fra 1959 er bevis på dette. Selv i sort/hvid er Elizabeth Taylor besnærende. Kontrasten mellem hendes solbrune hud og den hvide badedragt er slående – det er ikke underligt, at billedet har kunnet modstå tidens tand. I filmen spiller Taylor rollen som Catherine Holly, der på ferien i Europa af sin fætter, Sebastian Venable, bliver bedt om at iføre sig en forførende hvid badedragt for at tiltrække potentielle elskere til ham. Det lykkedes Taylor på den værst tænkelige måde. Filmen – som blev promoveret med skærmdarlingens sexappeal – blev en kæmpe succes og førte til hendes tredje Oscar-nominering og hendes første Golden Globe for bedste skuespillerinde.

Strandbabes

Badedragten har længe tryllebundet publikum, men Taylor er ikke den eneste, der har sat badedragten i fokus. Hvem husker ikke Bo Derek, der dukker op af havet i en nude-farvet badedragt i filmen 10 , eller Pamela Anderson, der løber på stranden i den højtskårne røde sag i "Baywatch"? Badedragten er ligeså forførende som bikinien, måske endda mere, da den giver lidt mere plads til fantasien. Den har udviklet sig meget i årtiernes løb siden Taylors hvide version.

Retrobadetøj er populært i øjeblikket, men der er masser af muligheder at vælge imellem: Moderne udgaver af den klassiske silhuet, som Taylor havde på, samt badedragter med udskæringer, slå-om-detaljer eller stropper med et moderne twist. Der er virkelig noget for enhver smag.

Og når du kommer hjem efter din ferie på Sardinien, behøver du ikke pakke din badedragt væk. Bliv inspireret af Selena Gomez, og brug din badedragt som bodystocking. Sangtalentet har forvandlet en klassisk hvid badedragt til en top og stylet den med denimshorts, ruskindsstøvler og en brokadesyet fløjlsblazer. Eller kombiner din badedragt med en sofistikeret stram nederdel og stiletter. Dette er blot to måder, som du kan bruge dit badetøj i den koldere årstid på.

Så giv afkald på din mægtig smarte, men meget sarte bikini, og invester i en badedragt, der både er elegant, sexet og komfortabel.

Vores favoritter