Fashion Flashback

Aaliyah og 90'ernes streetwear

Længe før athleisure blev populær med Gigi, Bella og Zendaya, banede Aaliyahs unikke stil vej for trenden.
Aaliyah, 1997 ©Jeffrey Mayer/WireImage via Getty Images
Aaliyah, 1997 ©Jeffrey Mayer/WireImage via Getty Images 
Zendaya ©Tommaso Boddi/WireImage via Getty Images
Zendaya ©Tommaso Boddi/WireImage via Getty Images 

Det er svært at tro, at der er gået 21 år, siden Aaliyahs skelsættende album "One in a Million" udkom, og 16 år, siden den kun 22-årige R&B-sangerinden døde i et flystyrt i Caribien. Aaliyahs musik er elsket af millioner og har modstået tidens tand (vi har stadig "Try Again" på konstant repeat). Men det er ikke blot hendes musik, der stadig giver genklang hos publikum. Hendes karakteristiske sporty stil har også levet videre langt ud over hendes tragisk korte liv og karriere.

At Your Leisure

Selvom hendes look er velkendt i dag, så var det en helt ny stil, da hun optrådte på scenen i de tidlige 90'ere i korte toppe og løsthængende bukser med synligt logo-undertøj. Ved siden af hende så andre popstjerner lidt fjollede ud i deres candy-farvede og matchene outfits. Aaliyah var indbegrebet af afslappet cool og miksede tomboy-elementer som bandanas og Timberland-støvler med sexede tekstiler som læder og silke-kjoler på den røde løber. Hun var endda iført bukser i stedet for en flæsekjole til sit studenterbal – en ubevidst fremsynet stilerklæring. Tommy Hilfiger gjorde et scoop, da han arbejdede med hende for en Tommy Jeans-kollektion.

Stilelementer

Det er måske ingen overraskelse, at Gigi Hadids nuværende samarbejde med Tommy trækker på Aaliyahs arv. Hoodies, braletter og net-baskettrøjer var en forløber for athleisure, længe før modeordet eksisterede. Gigis søster Bella har også taget Aaliyahs stil til sig med sine wraparound-solbriller, og popstjernen Zendaya kan ikke få nok af crops. Balenciagas farvestrålende parkas og løse offwhite denimbukser ville ikke have set forkerte ud på Aaliyah.

Så hvordan hitter du med stilen i det virkelige liv? Ved at lade basiselementerne – en puffer-jakke, et andet jean-snit, en bandana – indgå i dit look. Men husk selvtilliden. Aaliyah havde den i spandevis.

Shop nu