Fashion Flashback

70 år med Wrangler

Det ikoniske amerikanske denimmærke introducerer en retroinspireret premiumkollektion designet af Peter Max på Bread & Butter, The Festival of Style & Culture.
Arkivmateriale fra 70'erne/ © Wrangler
Arkivmateriale fra 70'erne/ © Wrangler 
Wrangler af Peter Max/ © Wrangler
Wrangler af Peter Max/ © Wrangler 

Der er gået 70 år, siden det første par Wrangler-jeans designet af Rodeo Ben rullede af samlebåndet i North Carolina. Mærket, der er kendt for ægte Western-vibe, har længe stået som indbegrebet af den amerikanske cowboy: Tænk blot på navnet, reb-logoet og ikke mindst baglommerne, der er skræddersyet til brug på en sadel. Men Wrangler gennemgik en bragende udvikling. I slutningen af 60'erne var mærket ikke længere kun for cowboys.

Fra det gyldne årti...

Denim blev populær under 60'ernes ungdomsbevægelse og blev en must-have i enhver garderobe. Sidenhen er Wrangler blevet ikon for den oprørske ungdomskultur. Fra midten af 70'erne var mærket et af de største jeansproducenter på verdensplan, og næsten alle ejede et par ægte Wranglers. Den høje talje, lyseblå indigowash, flare og et "silent W" på lommen blev karakteristiske for mærket.

...og meget længere endnu

Wrangler har altid været et ærværdigt mærke, men aldrig har det været så moderne og dristigt som nu. Til 70 års jubilæet har mærket hyret den i Berlin fødte popkulturkunstner Peter Max til at designe en ny premiumkollektion for at markere 50-årsdagen for "Summer of Love". Oplev "Feel Good"-årtiet med højtaljede, straight fit-jeans, shorts med lidt flare, western-skjorter, trøjer med print, T-shirts og store jakker i blå nuancer med farverige peace-tegn. Alle pieces har de traditionelle Wrangler-karateristika: vintage-batches, lomme-mærket og syv bæltestropper.

Se den vintageinspirerede kollektion på B&&B, og kom med på trenden her til efteråret! Gå ikke glip af The Festival of Style and Culture! Køb din B&&B-billet HER.

Vores favoritter