accountaccountbagbagzalando logomenu

ALLE DANMARKS FAVORITMÆRKER

GRATIS LEVERING & RETUR*

100 DAGES RETURRET

Yoga forside/ Testimonial

Cathrine Koefoed

Yogalærer

Cathrine Koefoed

Yogauniverset er unikt. Her er plads til alle. Her passer vi på hinanden.

Cathrine Koefoed, Yogalærer

Yoga er ingen konkurrence

Cathrine Koefoed er anerkendt Yogalærer og professionel livsstilsblogger på Cathrineyoga.dk, der inspirerer over 70.000+ læsere med sunde opskrifter, helsetips, yogatips og rejseblogs. Cathrines mission er nemlig, at det skal føles godt at være dig.


Hvordan kom du ind i yogauniverset?
Yogauniverset åbnede sig langsomt for mig, at jeg startede på højskole for mange år siden. Her studerede jeg yoga, filosofi og naturterapi hos en inspirerende Yogalærer. På daværende tidspunkt var spiritualitet og selvhyldest ikke noget, jeg dyrkede. Det var noget, jeg læste om – men aldrig helt troede på. At jeg var god nok, som jeg var. Efter et halvt års højskoleophold og et nyt 300 timers yogabevis i hånden følte jeg mig glad og ked af det på samme tid. Jeg mærkede mig selv igen. Yogauniverset er unikt. Her er plads til alle. Her passer vi på hinanden. Fordi vi tror på, at vi alle er én. Jeg er yoga. Du er yoga. Vi er yoga.


Hvordan har yoga ændret dit liv?
At få jordforbindelsen og rodnettet tilbage har været livsændrende for mig. Yoga har givet mig højt selvværd, livsglæde og kærlighed til mig selv. Jeg ved, at jeg er god nok, som jeg er. Jeg startede med en meget dynamisk og yang baseret yogapraksis, hvor Hatha & Vinyasa Yoga var mine primære yogastilarter. Yang er styrkende, opløftende og intense yogastillinger – indisk ayurveda og prana. Det var her, jeg fik mine allerførste lykkefølende øjeblikke. Jo dybere jeg kom ind i yogauniverset, desto nysgerrigere blev jeg. Jeg tog min første Yogalæreruddannelse i 2013. Jeg stiftede Cathrineyoga.dk, der i dag inspirerer over 70.000+ læsere med sunde opskrifter, helsetips, yogatips og rejseblogs. I 2016 rejste jeg alene til Indien på den vildeste yogarejse. Det var en voldsom, transformerende og fantastisk oplevelse. Yin Yoga slog for alvor benene under mig. Pludselig gav det hele mening. Alt det, jeg kæmpede med. Alt det, jeg mærkede indeni. Yin er udrensende, groundende og stilleliggende yogastillinger – kinesisk medicin og meridians. Senere tog jeg tre Yin Yogauddannelser hos min Yin læremester, Jo Phee. Så hvordan har yoga ændret mit liv? Jeg er yogi. Jeg blogger om yoga og underviser i yoga på mine yogaklasser, events samt eksotiske Yogaretreat.


Har yoga haft en fysisk og mental indvirkning i din hverdag?
I dag er jeg uddannet 500+ timers Yin Yang Yogalærer, hvor kinesisk medicin og meridians møder indisk ayurveda og prana. Jeg underviser (og praktiserer selv) Yin Yang Yoga med fokus på både styrkende Yang yogastillinger og udrensende Yin yogastillinger. Her gør du noget godt for du selv, mens vi arbejder med fordøjelse på organniveau, åndedræt, stofskifte, bindevæv samt gemte følelser, der sidder i kroppen. Yoga skal mærkes, føles og udleves.


Hvad har været din største udfordring som yogi?
Rigtig mange har en opfattelse af, at man skal være meget smidig for at dyrke yoga, men det vil jeg gerne afkræfte. Det er korrekt, at man kan møde en del udfordringer i yoga, hvis man er stiv som et bræt, men alle kan være med. Man skal bare kunne indfinde sig med, at ting tager tid. Det er en af mine største udfordringer, da jeg nok hører ind under kategorien ”et utålmodigt konkurrencemenneske”. Jeg arbejder især med ikke at have forventninger til min yogapraksis og at acceptere, at jeg måske en dag har en fantastisk balance og andre dage, kan det være helt skidt. En anden ting jeg også har skullet arbejde med er stilheden. Mine tanker, mine to-do lister og alle mine idéer – i starten kunne jeg ikke koncentrere mig, da mine tanker konstant hoppede rundt. Jeg har efterhånden lært at være til stede i timen. Jeg lytter til min krop og kommer ud af stillingerne, hvis de ikke føles ok. Jeg tager en pause undervejs, hvis jeg føler mig træt. Ikke mindst har jeg lært at tømme hovedet, så jeg kan være til stede og bare være med mig selv – og jeg elsker det. Du ved det har været en god time, når du ruller yogamåtten sammen, og tænker – ”hov, hvad blev der lige af tiden, hvad har jeg egentlig lavet den sidste time”. Så ved jeg, at jeg har givet mig 100% og været til stede, uden at tænke på noget andet.


Hvad er det bedste råd, du vil give en nybegynder?
At være nybegynder er det bedste. Som Yogalærer elsker jeg at være yogaelev, stå ”grimt” (rart) i yogastillingerne og lege Kongens efterfølger. At være nybegynder er som en svamp, der suger alle indtryk og oplevelser til sig. Jeg vil på det varmeste anbefale dig at prøve forskellige yogalærere og stilarter – vi er så forskellige. Du må love mig, at du giver dig selv og din krop lov til at mærke yogaen over en længere periode. Det er tålmodigheden og kontinuerligheden, der skaber magien i kroppen, giver dig større selvværd, god fordøjelse, nattesøvn, fleksibilitet og følelsesmæssig rummelighed.


Hvad er dit mantra?
#duergodnoksomduer #gørnogetgodtfordigselv