Mundpleje

Populære filtre
39 varer

Vælg den rigtige mundpleje til dig og dine tænder

"Du skal børste dine tænder, hver gang du vasker hænder..." lyder den velkendte børnesang. Men hvor stort var udvalget dengang, når det kom til mundhygiejne og materialer? Ikke stort: plastik-tandbørster og to slags flour-tandpasta. Der er sket meget inden for tandbørstning siden børnesangen fra 70'erne. I dag er der mange flere muligheder, når du skal vælge på hylderne.

Hvilke stoffer er der i din mundpleje?

I takt med at samfundet i stigende grad får øjnene op for plastikforurening og unødig kemi og parfume, er der kommet en lang række naturlige produkter på markedet inden for tandpleje. Flere og flere ønsker at undgå PABA – også kaldet aminobenzoesyre – i deres plejeprodukter. Hvis du gerne vil undgå parabener og anden unødig kemi i dine plejeprodukter, er der heller ingen grund til at bruge dem i din mundpleje. Der findes nemlig mange produkter, som er helt fri for parabener.

Ingredienser, der er værd at styre udenom, hvis du vil undgå unødvendige stoffer:

 • PABA
 • parabener
 • triclosan
 • flour-stoffer

Det naturlige alternativ

Alle naturlige mundplejeprodukter er fri for skadelige stoffer. De indeholder i stedet aktive ingredienser fra naturen som for eksempel:

 • kul og havsalt, som renser tænderne og forebygger karies
 • planteolier og æteriske olier, som renser mund, tænder, tunge og tandkød for bakterier og forebygger karies
 • grøn te og olivenolie, som er med til at rense hele munden grundigt
 • havsalt, som er med til at forebygge karies

Det naturlige alternativ falder også tit ind under disse kriterier:

 • Økologisk mundpleje: Hvis du går meget op i økologi, findes der flere naturlige produkter på markedet, som er helt økologiske, og som effektivt renser din mund og tænder for bakterier og plak og er garanteret 100 procent naturlige.
 • Alkoholfri: Mange mennesker har svært ved at tåle plejeprodukter med alkohol, da det kan virke irriterende på sart hud. Hvis du døjer med følsom eller sart hud i munden, kan du nu vælge et mundplejeprodukt uden alkohol, så du ikke irriterer den sarte hud unødigt. Her bruges aktive ingredienser som kokosolie og kul, der blidt rengør hele munden.
 • Vegansk: Hvis du er veganer eller laktose-allergiker, kan du vælge en vegansk tandpasta uden nogen form for dyreprodukter.

TIP! Hvis du gerne vil have lidt hvidere tænder, men ikke tør give dig i kast med skrappe blegeprodukter, kan du med fordel vælge et mundplejeprodukt, der indeholder kul. Kul virker nemlig naturligt blegende på tænder helt uden brug af kunstige kemikalier, så du trygt kan prøve det derhjemme.

Uanset hvilken type mundplejeprodukt du leder efter, findes der et naturligt alternativ på markedet, der både kan bevare en god mundhygiejne, blege tænderne og rense tandkødet uden unødig kemi.