Fodpleje til damer

Populære filtre
37 varer

Få sommerklare fødder med den helt rigtige fodpleje

Når sommeren er over os, er noget af det bedste at komme ud af sine vinterstøvler og i et par sommersko. Nogle gange kræver vores fødder lidt ekstra pleje, før de er klar til sandalvejr. Uanset om du er til åbne sko eller sneakers, er en god fodplejerutine ren velvære. Hvis dine fødder er ekstra trætte og slidte, findes der mange alternativer, som kan hjælpe dine fødder med at blive klar til sæsonen, og lækre cremer, der kan bevare dine skønne fødder og holde dem sunde og velduftende – hver dag.

Giv fødderne lidt ekstra omsorg

Der er mange forskellige trends inden for fodpleje. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at et godt gammeldags fodbad efterfulgt af en lækker fugtgivende creme ikke dur – nærmere tværtimod. Her har du mulighed for selv at sammensætte den fodpleje, som passer til dig. Trænger dine fødder til peeling med en slibesten eller en slibecreme? Har du brug for at gå hårdere til værks med en peelende fodmaske? Er de tørre og trænger til fugt? Eller er det vigtigste, hvordan din fodpleje dufter?

Et lille tip, som du sikkert har hørt utallige gange, men som bare virker: Tag et par bomuldsstrømper på, når du har smurt dine fødder ind i din yndlingscreme, og lad dem sidde på natten over. På denne måde kan cremen nemmere trænge ind i huden på dine fødder, og du får langt mere ud af cremens plejende ingredienser.

Hælcreme: Hvis du lider af sprukne eller revnede hæle, kan det godt være, at den almindelige fodplejerutine ikke er nok for dig, og at du derfor må tage lidt stærkere cremer i brug. Sådan gør du:

  • Start med et almindeligt fodbad (som du foretrækker det).
  • Følg op med en slibesten, fodfil, høvl eller slibecreme, mens fødderne stadig er våde. (Pas dog på med at bruge slibestenen for tit, da den kan bidrage til produktionen af mere hård hud.)
  • Smør dine fødder ind i en creme, som er udviklet specielt til revnede hæle, og pak fødderne ind i et par bomuldsstrømper, som du beholder på natten over. Det kan hjælpe at smøre fødderne med den specielle creme hver dag, indtil de har det bedre.

OBS! Kontakt egen læge, hvis du har særligt slemme hælrevner, da dette kan kræve medicinsk behandling.

En peelende fodmaske: Du har sikkert hørt om sheet masks til ansigtet – de der våde papiraftegninger af ansigter, der startede som en trend i Asien og sidenhen har gået sin sejrsgang verden over. Vidunderproduktet til ansigtet findes nu også til fødderne. Peelende fodmasker er geniale, hvis du ikke gider at bøvle med alskens fodbade, høvle, slibesten og cremer – de gør nemlig det hele for dig.

Sådan gør du:

  • Træk maskerne på (de er i øvrigt smart udformet som almindelige strømper, så du ikke behøver at bekymre dig om creme over hele gulvet)
  • Lad dem sidde på i den anbefalede periode
  • Tør/vask evt. overskydende creme af

OBS! Selvom denne måde at pleje sine fødder på er utrolig nem, er den langt fra et hurtigt fix til kedelige sommerfødder. Der går nemlig et stykke tid inden de aktive ingredienser påvirker huden på dine fødder, hvorefter de begynder at skalle. Til gengæld er det en utrolig tilfredsstillende fornemmelse, når alle de døde hudceller er væk. Vær dog altid opmærksom på at følge vejledningen, da disse masker er yderst effektive!

Den “almindelige” fodmaske: Hvis du synes, at peelende fodmasker lyder spændende, men enten ikke har tid til at vente på, at effekten indtræder, ikke har lyst til at skalle på fødderne eller dine fødder måske ikke er så trængte, at de behøver en peelende fodmaske, findes der heldigvis et ikke-peelende alternativ til dig.

Metoden er reelt set den samme:

  • Træk maskerne på dine fødder
  • Lad dem sidde i den anbefalede periode

Det sidste punkt adskiller sig dog en smule fra de peelende masker, da du ofte vil kunne beholde de almindelige, ikke-peelende masker på fødderne natten over. Dermed opnår du samme effekt som ved at smøre dine fødder ind i en lækker creme, trække i et par bomuldsstrømper og sove med dem på – bare i et enkelt trin, hvor du ikke behøver at få fodcreme på fingrene inden sengetid.

Vælg den rigtige creme til hverdagsbrug

Selvom du foretrækker at gå i sneakers om sommeren, har dine fødder stadig glæde af en god fodplejerutine. Der er nemlig mange måder at opfriske og pleje dine fødder på, så de nemmere kommer gennem selv de varmeste sommerdage. Her er et godt bud: en kølende fodcreme med pebermynte eller mentol, som både genopfrisker trætte fødder med en kølende effekt og samtidig får dem til at dufte skønt af pebermynte eller mentol. Da disse cremer skal bruges dagligt, er det en nem måde at bevare sine skønne, babybløde fødder, så du kan hoppe i et par sandaler, når du har lyst.

Til vordende mødre: Hvis du er gravid, kan du godt være uheldig at døje med hævede fødder og ben, som du ikke har lyst til at pleje med almindelig fodpleje på grund af kemikalier, parfume osv. Der er heldigvis kommet mange produkter på markedet, som er målrettet gravide kvinder, og som derfor ikke indeholder unødig kemi og parfume. Dermed kan du trygt behandle hævede ben og trætte fødder i sommervarmen – og produkterne kan naturligvis også benyttes af folk, der ikke venter sig, men som bare gerne vil undgå unødig kemi og parfume i deres plejerutine.

Uanset om du er til fodbad, plejende cremer, kølende cremer, hælcremer, cremer uden unødig kemi og parfume eller det nyeste på banen i form af fodmasker, er der utallige valgmuligheder for dig. Jo før du kommer i gang, jo tidligere har du lækre, bløde fødder, som er klar til at blive vist frem i et par sandaler, eller som bedre kan klare sommervarmen pakket væk i et par lukkede sko.

God fornøjelse!