Farvet neglelak

Populære filtre
621 varer

Slip fantasien løs med en flot farvet neglelak  

Fra knaldrød den ene dag til svag lyserød den næste – eller måske en glad gul? Farvet neglelak giver uanede muligheder for at forny eller fuldende dit look, uanset om du er til det helt klassiske eller mere kreative udtryk. Kun fantasien sætter grænser, så eksperimentér, og find dine favoritter alt efter humør, outfit og anledning. Her får du en række tips til alt fra farve og finish til påføring.

Klassisk eller artsy?

Traditionelt fandtes neglelak kun i klar, rød, pink, lilla, sort og hvid, men i dag er der en uendelig farvepalette af fine og fristende farver at vælge imellem. Det kan gøre det svært at vælge, og hvis du har det lidt som et barn i en slikbutik, så er du ikke alene. Ikke nok med, at der er et stort udvalg af farvet neglelak – der er også et hav af forskellige måder at udtrykke sig på med farverne. De røde negle og den franske manicure er tidløse klassikere, men nail art har efterhånden også en del år på bagen, selv om kunsten først for alvor fik sit gennembrud i takt med udbredelsen af de sociale medier.

50 shades of red – farve og finish

Du kan vælge mellem alle tænkelige og utænkelige farver, når det kommer til farvet neglelak. En rød neglelak er nemlig ikke blot en rød neglelak – farven bestemmes af, hvilken undertone lakken har. En gul undertone giver f.eks. en tomatrød nuance, hvorimod en blå undertone resulterer i en bærrød farve.

Det betyder også, at nogle nuancer går bedre til din hudtone end andre. Er du f.eks. på jagt efter en neglelak i farven nude, kan du med fordel gribe det an, som hvis det var en jagt på den helt rigtige læbestift. En god nude kan være svær af finde, så tag højde for din hudtone og find ud af, om din neglelak f.eks. skal have en pink eller mere beige undertone – så er du godt på vej. En god tommelfingerregel er, at en lys hud passer godt til kølige farver, mens en varmere hudtone med lidt glød går godt til gyldne og varme nuancer. Hvis du derimod er ude efter et statement look, så vælg den farve, der taler mest til dig. Der er ingen regler, når det gælder modige negle!

Det er ikke kun, når det kommer til selve farven, at der kan være forskel på neglelak. En lak kan være blank, have glimmer, bestå udelukkende af glimmer eller måske være helt mat – her er tale om lakkens finish. Der findes mange forskellige finishes i neglelakkens verden. Dette er blot nogle få udvalgte:

  • Creme har en let skinnende overflade og er rigtig god til hverdag.
  • Glitter fås både som en del af en farvet lak og som ren glitter. Glitter er perfekt til at give neglene et ekstra pift, når du har brug for det.
  • Shimmer er en mere nedtonet version af glitter med mindre partikler, der kan bruges både til hverdag og fest.
  • Matte kan være rigtig god til at tone en farve ned. Den fungerer godt til hverdag, men kan også bruges som et statement, hvis du f.eks. vælger en mat sort.

Sådan sætter du kulør på tilværelsen – og neglene

Nøglen til et godt resultat, når du lakerer dine negle med farvet neglelak er – udover en god neglelak – den rigtige forberedelse samt en over- og underlak.

Start med at lægge dine fingre i blød i lidt varmt vand, så dine negle bliver mere medgørlige. Skub derefter dine neglebånd tilbage, og ordn neglene med en fil eller negleklipper, som du normalt ville, så de er klar. Herefter går du igennem disse tre trin:

  • Start med en underlak, som fungerer som en base for din neglelak. En underlak styrker neglen, tilfører fugt og lægger sig som en glat overflade, så det er lettere at lægge selve neglelakken.
  • Påfør derefter den farvede neglelak. Der er forskellige holdninger til, hvordan man bedst lægger en pæn farvet neglelak. Nogle mener, at hvert farvet lag skal tørre 100 procent, inden man går videre med det næste lag, mens andre siger, at hvert lag skal tørre i et minut – så det ikke er vådt, men heller ikke helt tørt (dette gælder dog kun den farvede lak; lad under- og overlak tørre helt). Prøv dig frem, og find ud af, hvad der fungerer bedst for dig.
  • Afslut med en overlak. Overlakken fungerer som det sidste lag og har til formål at forsegle din neglelak. Den skaber en hård overflade, så du ikke skal bekymre dig om små skrammer og afskallet neglelak lige med det samme.

Selvom under- og overlak kan føles som unødvendige trin, så hjælper de din neglelak til at holde sig pæn i længere tid, uden at du skal opfriske den. Slut af med at forkæle dine hænder med lidt håndpleje.

Leg med den franske manicure

Den franske manicure er et klassisk og populært neglelook. Designet er en gengivelse af naturlige negle med en rosa base og hvide neglespidser, men der er mange variationer af den franske manicure. Vidste du, at det look, vi i dag kalder en fransk manicure, slet ikke ser ud som den traditionelle franske manicure? Den originale version kalder vi i dag en half moon manicure eller en halvmåne manicure. Man brugte typisk en rød neglelak til en half moon manicure, men ligesom den franske manicure finder man i dag mange forskellige variationer af designet.

Har du lyst til at eksperimentere med det tidløse look og gøre det til dit eget, kan du prøve at skifte de hvide spidser ud med en farvet neglelak – f.eks. sort eller hot pink. Du kan også bytte den rosa underlak ud med andre farver. Prøv dig frem med forskellige toner af samme nuance, eller leg med forskellige farvekombinationer.

Der er ingen grænser for, hvad du kan opnå med farvet neglelak, så nyd at gå på opdagelse i farvepalettens uendelige verden.