Eksfoliering & Bodyscrub

Populære filtre
68 varer

Eksfoliering og bodyscrub – det bedste du kan gøre for din hud 

Hvis eksfoliering og bodyscrub ikke allerede er en del af din hudplejerutine, så er det på tide at starte nu. Det handler ikke kun om at få hud så blød som en barnenumse, for der er flere fordele ved jævnlig eksfoliering, end du måske aner.

Fire fordele ved at eksfoliere din krop og dit ansigt

Når du eksfolierer dit ansigt eller bruger en bodyscrub, fjerner du tør hud og døde hudceller. Det bliver din hud ikke kun dejlig blød af – her er alle de andre gevinster ved eksfoliering og bodyscrub:

  • Du renser porerne og bekæmper akne: Når du skrubber de døde hudceller og andet snavs, der måtte sidde tilbage efter din ansigtsrens, renser du også i dybden. Tør og død hud forsegler nemlig porerne, så den olie, din hud naturligt producerer, ikke kan komme ud. Det er her, der opstår hudorme og – i værste fald – akne.
  • Du får mere ud af din øvrige hudpleje: Fordi den tørre og døde hud er væk, og porerne er rene og åbne, kan dine andre hudplejeprodukter trænge længere ned i din hud, så du får ekstra meget pleje ud af dem.
  • Du udjævner din hud og fremmer kollagenproduktion: Hvis du oplever hyperpigmentering, ar, tørre områder eller andre ujævnheder i din hud, er det en god idé at bruge en ansigtsscrub eller bodyscrub. Det samme gælder for rynker og fine linjer. Ved hele tiden at holde huden i gang, stimulerer du kollagen i huden. Ujævnheder og rynker vil derfor blive mindre synlige, hvis du eksfolierer jævnligt.
  • Du sætter gang i blodomløbet: Når du eksfolierer kroppen, masserer du også vævet under huden. Dermed booster du dit blodomløb og sætter gang i dit lymfesystem, som hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer. Hermed opnår du en skøn glød.

Vælg produkter efter din hudtype

Når det kommer til eksfoliering og bodyscrub, bør du bruge forskellige produkter til kroppen og ansigtet. Uanset hvilken hudtype, du har, er dit ansigt mere sensitivt end din krop. Bodyscrub indeholder typisk større eksfolieringskorn end ansigtsscrub, der ofte har flere plejende ingredienser.

Ansigtsscrub til fedtet hud indeholder ofte ingredienser som tea tree oil eller aktivt kul, der begge hjælper med at trække urenhuder ud af huden. Hvis du derimod har tør hud, bør du vælge en scrub, der er oliebaseret, så din hud får mere fugt. Vi anbefaler alle hudtyper at bruge en oliebaseret bodyscrub eller én, der indeholder en rig mængde af plejende ingredienser. Brug gerne forskellige slags bodyscrub alt efter behov.

Lyt til din hud, da den helt sikkert vil fortælle dig, hvis produktet ikke er for dig, eller hvis du skrubber for hårdt eller for ofte. Et godt pejlemærke er, at hvis du har tør og sensitiv hud, bør du eksfoliere en til to gange om ugen, og hvis du har normal eller fedtet hud, kan du komme op på tre til fire gange om ugen. Skrub løs!