accountaccountbagbagzalando logomenu

ALLE DANMARKS FAVORITMÆRKER

ALTID GRATIS LEVERING & RETUR

100 DAGES RETURRET

Bæredygtig mode
til damer

Shop bæredygtigt

Hvad betyder bæredygtig mode?

For os betyder bæredygtighed, at man er betænksom over for vores planet og de mennesker, der bor på den. Mode har mange facetter, der kræver en bæredygtig tankegang – lige fra etiske arbejdsforhold over miljømæssige påvirkninger til dyrevelfærd. Det er et emne, som vi bekymrer os om, og derfor har vi lanceret et udvalg af særligt mærkede produkter og bæredygtige brands, så det bliver nemt at shoppe bæredygtigt.

Læs mere om vores kriterier nedenfor, eller find ud af mere om Zalandos engagement i bæredygtighed ved at læse om vores corporate responsibility.

Vores bestsellers

Hvem har glæde af bæredygtig mode?

  1. 1. Planeten: Spar på ressourcerne ved at bruge miljøvenlige materialer og fremstillingsteknikker. Resultatet er mindre forurening af jorden, luften og vandet – og en glad planet.
  2. 2. Mennesker: Fair lønninger og sikre arbejdsforhold er en vigtig standard for tekstilarbejderes fremtid.
  3. 3. Dig: Dit bæredygtige tøjvalg kan være med til at sørge for en mere bæredygtig verden. Bæredygtigt tøj er også er lavet til at holde længere.

Shop efter stoftype

Tab 1

Lyocell

Tab 2

Økologisk bomuld

Tab 3

Bæredygtig denim

image1
Tab 1

Lyocell

Tab 2

Økologisk bomuld

Tab 3

Bæredygtig denim

Lyocell

Lyocell (også kendt som Tencel®) er et stærkt, blødt og åndbart stof lavet af træmasse fra bæredygtigt dyrkede skove eller hurtigtvoksende, vedvarende materialer som bambus eller eukalyptus. Det er 100 % bionedbrydeligt og produceres med fremstillingsteknikker, der påvirker miljøet mindre.

Shop lyocell

Shop efter stoftype

Tab 1

Lyocell

Tab 2

Økologisk bomuld

Tab 3

Bæredygtig denim

image1
Tab 1

Lyocell

Tab 2

Økologisk bomuld

Tab 3

Bæredygtig denim

Økologisk bomuld

Økologisk bomuld produceres uden brug af kunstige landbrugskemikalier som pesticider, afløvningsmidler og gødning og uden brug af genmodificerede afgrøder.

Shop Øko bomuld

Shop efter stoftype

Tab 1

Lyocell

Tab 2

Økologisk bomuld

Tab 3

Bæredygtig denim

image1
Tab 1

Lyocell

Tab 2

Økologisk bomuld

Tab 3

Bæredygtig denim

Bæredygtig denim

Fremtidens denim er mere bæredygtig. Nye metoder kommer i spil såsom genbrugte materialer og økologisk bomuld. Produktionsprocesserne er mere effektive, så der bruges mindre vand, energi og kemikalier såsom farvning uden brug af vand samt ozonblegning.

Shop bæredygtig denim

RE:CYCLE – a limited collection

Viktor&Rolf tog tekstiler, som var kommet i overskud hos Zalando, og skabte en kunstnerisk kollektion, som kan shoppes i et begrænset oplag på Zalando.dk. RE:CYCLE reflekterer en bevidst holdning til mode med fokus på bæredygtigt design.

Miljøbevidste kollektioner

Bæredygtig børnemode

Klæd de mindste på i bæredygtige materialer

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er øko-mode?
Øko-mode fokuserer ligesom grøn mode på de miljøvenlige aspekter ved bæredygtig mode. Det indebærer brugen af økologiske, genbrugte og genbrugelige fibre og reduktion af skadelige kemikalier.

Hvad er fair fashion?
Etisk/fair fashion fokuserer især på sociale kriterier og sikrer derved en fair behandling af arbejderne og at lægge vægt på værdien af det arbejde, der udføres.

Hvad er fair trade-mode?
Fair trade-mode er certificeret af World Fair Trade Organization (WFTO). Det sikrer gode arbejdsforhold for arbejderne, fair lønninger og gennemsigtighed og fremmer samtidig mulighederne for dårligt stillede producenter.

Hvorfor er bæredygtig mode generelt dyrere?
Selvom bæredygtig mode i gennemsnit er 15-40 % dyrere (Dr. Grieger & Cie. markedsforskningsinstitut 2016), gælder det ikke for alle produkter. Bæredygtig mode kan være dyrere på grund af en række faktorer. For det første kræver det oftest miljøvenlige, økologiske afgrøder at producere bæredygtig mode, en stor førstegangsinvestering for landmanden, og det er mere arbejdsintensivt. For det andet giver det ofte højere omkostninger på grund af de mindre produktionsmængder og større hensyn til bæredygtige teknikker såsom fremstillingsprocesser og bedre arbejdsforhold.

Hvornår kan et produkt få et bæredygtig mærkat?
I Zalandos shop er der produkter mærket med "bæredygtig". Indtil videre er de kriterier, vi bruger, baseret på produktets certifikater. Men nogle brands har ikke certificeringer, selvom de alligevel tager store skridt i retning af at blive mere bæredygtige. Vi arbejder i øjeblikket på at udvide vores bæredygtige mærkater og skabe større gennemsigtighed.

Hvornår betragtes et brand som bæredygtigt?
For øjeblikket er der ingen sort/hvid definition af, hvad der er bæredygtigt. Visse brands bruger måske kun specifikke stoffer, mens andre har særligt fokus på produktionsprocesserne. Vores mål er, at give dig de bedste oplysninger, så du kan tage en beslutning på et oplyst grundlag. Nogle markedsførende producenter inden for bæredygtighed tænker allerede på cirkulært design og bionedbrydelighed. Vi har ikke alle svarene endnu, men vi befinder os i en meget spændende tid, hvor vi kan lære om nye teknologier og innovationer. Vi vil gerne invitere dig med på rejsen.

Hvad kan du gøre?
I et produkts livscyklus er det ofte brugen og bortskaffelsen af produktet, som påvirker planeten mest. Det kan du ændre ved at passe godt på dit tøj og dine sko, vaske sjældnere og ved lavere temperaturer, reparere og lappe og aflevere tøj og sko i genbrugsbutikker i stedet for at smide det ud.Certificering:

image1

GOTS
En certificering af tekstiler fremstillet af økologiske fibre. For at bestå testen skal alle fibrene være dyrket og forarbejdet i henhold til strenge miljømæssige og toksikologiske kriterier. Det er obligatorisk for enhver våd forarbejdning, at der er et fungerende anlæg til behandling af spildevand. GOTS-certificerede produkter er fremstillet af mindst 95 % økologiske fibre. Alle samarbejdspartnere i forsyningskæden er certificeret.

image1

Fairtrade
Et kvalitetsmærke for fair bomuld og fairtrade-bomuld. Fairtrade garanterer landmænd en løn baseret på den globale minimumspris og yderligere handelstillæg, som de kan investere i deres lokale økosystemer. Fair afgrøder beskytter landmændenes sikkerhed og sundhed, understøtter effektivt vandforbrug og forbyder brugen af farlige kemikalier eller genetisk modificerede bomuldsafgrøder.

-
GRS logo

GRS
The Global Recycle Standard certificerer genanvendt indhold i et produkt. Alle produktionsprocesser i forsyningskæden sikrer det endelige produkts integritet. Udover at monitorere det genanvende indhold, som anvendes i det færdige produkt, sætter certificeringen endvidere høje miljømæssige krav til alle led i forsyningskæden.

EU Ecolabel logo

EU Ecolabel
EU's Ecolabel gives til produkter og tjenesteydelser, der har høje krav til miljøbeskyttelse gennem hele produktets livscyklus: fra udvinding af råmaterialer over produktion til distribution og bortskaffelse.

Organic Cotton Logo

Organic Cotton
Et kvalitetsmærke, der karakteriserer Zalando-produkter fremstillet af mindst 50 % økologiske fibre og certificeret i henhold til landbrugs- og produktionsstandarder godkendt i International Federation of Organic Agriculture Movements (IFOAM) Family of Standards.

OCS Logo

OCS - Organic Content Standard
The Organic Content Standard garanterer sporbarhed og integritet af mindst 95% certificerede, økologiske materialer gennem alle faser af produktionen.

Organic Blended Content Standard Logo

Organic Blended Content Standard
The Organic Blended Content Standard garanterer sporbarhed og integritet af mindst 5% certificerede, økologiske materialer gennem alle faser af produktionen.

IVN Naturleder Logo

IVN Naturleder
Et kvalitetsstempel for miljømæssig- og social ansvarlig læderproduktion i alle stadier af produktionen. Naturledercertificeringen verificerer, at et produkts rå læder kommer fra landbrugsdyr, som også bruges til kødproduktion og ikke fra hverken vilde eller truede arter. Certificeret læder er færdigbehandlet med økologiske vegetabilske garvemetoder i modsætning til kromgarvning.

Terracare Logo

Terracare
Terracare® fabrikerer miljøvenlige og ressourcebesparende lædervarer. Det tyskbaserede garveri bruger betydeligt mindre vand i forhold til sine globale konkurrenter, og alt vandet fra produktionen bliver renset i forhold til EU-standarder og returneres efterfølgende til vandkredsløbet. Terracare®-læder er fremstillet med minimal brug af kemikalier og energi, hvilket resulterer i en lav forureningsgrad.

BCI Better Cotton Initiative Logo

BCI Better Cotton Initiative
Ved at købe bomuld fra dette mærke støtter du en mere bæredygtig bomuldsproduktion gennem Better Cotton Initiative.

Miljøvenlig Logo

Miljøvenlig
Dette label er blevet defineret af Zalando for at fremhæve produkter, der er fremstillet på en mere miljøvenlig måde ved at kræve mindre vand, energi eller kemikalier, eller producere mindre spild. Miljøvenlige certifikater, der knyttes til dette label tæller blandt andet Bluesign, STeP by OEKO-TEX ® og OEKO-TEX® Made in Green.

Genbrugsmateriale Logo

Genbrugsmateriale
Dette label er blevet defineret af Zalando for at sætte fokus på produkter, der er lavet af minimum 20% genbrugsmateriale, hvadend det er polyester, nylon, bomuld eller uld. Se under ’Detaljer’ for ydeligere information om, hvad dette produkt er lavet af.

Miljøvenligt materiale Logo

Miljøvenligt materiale
Dette label er blevet defineret af Zalando for at fremhæve produkter, der er fremstillet af materialer, som påvirker miljøet mindre uhensigtmæssigt. Eksempelvis TENCEL® / lyocell, silke, hamp, genanvendt viskose eller modal eller produkter med FSC-certificering. I beskrivelsen ovenfor finder du mere information om, hvilke materialer produktet er lavet af.