I fokus

Vores bæredygtige vision

Vi vil være en modeplatform med positiv indflydelse på mennesker og planeten.

I fokus

Hvad er

bæredygtig mode?

Bæredygtig mode handler om hensyntagen til planeten og menneskerne på den, og inkluderer alt fra etiske arbejdsvilkår, miljøaftryk og dyrevelfærd. Vi arbejder målrettet for at gøre bæredygtighed lettere at forstå, og for at give dig flere bæredygtige valgmuligheder i vores sortiment, og har derfor samlet et udvalg af produkter mærket med 'Bæredygtighed'. Du kan lære mere om vores forpligtelser på vores corporate responsibility side.

Bæredygtighedskriterier du kan stole på

Produkter markeres med 'Bæredygtighed', når de møder et af vores bæredygtighedskriterier, der omfatter sociale, miljømæssige og dyrevelfærdsmæssige standarder. Vores kriterier er i overenstemmelse med internationalt anerkendte best practises inden for modeindustrien, bl.a. Higg Materials Sustainability Index og Textile Exchange's Preferred Fibers and Materials list. Vores bæredygtighedskriterier fokuserer på nuværende tidspunkt på de skridt i produktionsprocessen, der har størst indflydelse på miljøet - eksempelvis materialer og fremstilling heraf. Vi fremhæver desuden også produkter hos Zalando som er certificeret af en tredjepart, f.eks. Fairtrade eller Global Organic Textile Standard. Vi anerkender dog, at brands ofte også arbejder med bæredygtighed udenfor certificeringer for at fremme bæredygtig innovation og vi arbejder for at støtte og fremhæve disse initiativer fremover.

GOTS - organic
GOTS er en af verdens ledende certificeringer for tekstiler, som er fremstillet af økologisk dyrkede råmaterialer. For at blive certificeret med GOTS, skal et produkt bestå af mindst 95% økologisk materiale. Alle samarbejdspartnere i produktionsprocessen må desuden være uafhængigt certificeret for at sikre, at produktionen er miljømæssig og socialt ansvarlig hele vejen til slutproduktet.
GOTS - made with organic materials
GOTS er en af de førende og mest velansete certificeringer for tekstiler og økologisk-dyrket råmateriale. Produkter med dette label er fremstillet af mindst 70% økologisk materiale og hver skridt i fremstillingsprocessen er certificeret for at sikre en miljøvenlig og socialt ansvarlig produktion helt frem til slutproduktet.
Fairtrade Certified Cotton
Et kvalitetsmærke for fair bomuld og fairtrade-bomuld. Fairtrade garanterer, at landmændene får en fair pris for deres materialer og arbejde og yderligere handelstillæg, som de kan investere i deres lokale økosystemer. Fair afgrøder beskytter landmændenes sikkerhed og sundhed, understøtter effektivt vandforbrug og forbyder brugen af farlige kemikalier eller genetisk modificerede bomuldsafgrøder. Produkter med denne certificering er fremstillet af minimum 50% fairtrade bomuld.
GRS - Global Recycle Standard
The Global Recycle Standard er et af de ledende og mest anerkendte certificeringer for produkter, der er baseret på genbrugsmateriale. Udover at monitorere det genanvendte indhold, som anvendes i det færdige produkt, sætter certificeringen endvidere høje miljømæssige krav til alle led i forsyningskæden. Produkter med denne certificering indeholder minimum 50% genbrugsmateriale.
Responsible Down Standard
Al dun i dette produkt er certificeret i henhold til Responsible Down Standard, som har et holistisk perspektiv på dyrevelfærd og forbyder tvangsfodring samt fjernelse af fjer fra levende dyr.
Responsible Wool Standard
Al uld i dette produkt er certificeret i henhold til The Responsible Wool Standard, som har fokus på dyrevelfærd, og hvordan man bedst muligt forvalter og beskytter naturen.
OCS - Organic Content Standard
The Organic Content Standard garanterer, at et givent produkt er fremstillet af mindst 95% økologiske materialer. Hvert led i produktionsprocessen skal være uafhængigt certificeret. Certificeringen inkluderer ikke brug af kemikalier eller sociale og miljømæssige aspekter i produktionen.
OCS - Organic Blended Content Standard
The Organic Content Standard garanterer, at et givent produkt er fremstillet af mindst 50% økologiske materialer. Hvert led i produktionsprocessen skal være uafhængigt certificeret. Certificeringen inkluderer ikke brug af kemikalier eller sociale og miljømæssige aspekter i produktionen.
Leather Working Group
Al læder i produkter med dette label, kommer fra miljømæssigt ansvarlige læderproducenter, som er vurderet og certificeret efter Leather Working Groups protokol.
Leather Working Group (sølv)
Læderet som benyttes til fremstillingen af dette produkt, kommer fra miljøansvarlige skindproducenter som er tjekket, godkendt og certificeret via Leather Working Groups protokol. I dette tilfælde har producenten opnået udmærkelsen ’Sølv’.
Leather Working Group (bronze)
Læderet som benyttes til fremstillingen af dette produkt, kommer fra miljøansvarlige skindproducenter som er tjekket, godkendt og certificeret via Leather Working Groups protokol. I dette tilfælde har producenten opnået udmærkelsen ’Bronze’.
Better Cotton Initiative
Når du køber bomuldsprodukter fra dette brand, støtter du bæredygtig dyrkning. Produkter med dette label indeholder mindst 50% bomuld fra en leverandør, der er dedikeret til at dyrke Better Cotton og investerer i Better Cotton Initiative. Det betyder ikke, at produktet består af fysisk sporbar Better Cotton.
EU Ecolabel
EU Ecolabel er en certificering, der sikrer miljømæssig ekspertise. Certificeringen tildeles produkter og tjenesteydelser, der opfylder høje miljøstandarder i hele deres livscyklus: fra råstofudvinding, produktion, distribution og bortskaffelse.
Fremstillet af 50-70% økologisk materiale
Produkter med dette label er fremstillet af mindst 50% økologiske materialer, som er dyrket uden syntetetiske pesticider og gødning eller genmodificerede frø. Dette betyder desuden, at der kan spares op til 90% vand sammenlignet med konventionel landbrug. Brands, der anvender dette label, må desuden sikre, at hele deres forsyningskæde er certificeret efter en tredjeparts økologisk standard, inklusiv fabrikken, hvor produktet fremstilles.
Fremstillet af mindst 50% lyocel
Produkter med dette label er fremstillet af mindst 50% lyocell, som er fiber skabt af træmasse. I modsætning til konventionel viskose, har fremstillingen af lyocell en mindre skadelig påvirkning af miljøet. Det er fremstillet med et naturligt opløsningsmateriale i en lukket og cirkulær produktionsproces, som betyder, at 99,5% af de kemikalier, der bruges i produktionen, genbruges igen og igen.
Fremstillet af LENZING™ TENCEL™ - et miljøvenligt materiale
Dette produkt er mærket som økovenligt, da det er baseret på minimum 50% Lenzing TENCEL™, der er mindre skadeligt for miljøet. Lenzing TENCEL™ er lavet af fibrer, der stammer fra træmasse, som er opløst med et økologisk kemikalie i en ’closed loop’-proces, som betyder, at 99,5% af kemikaliet kan bruges igen og igen...
Fremstillet af mindst 50% materiale fra mere ansvarligt skovbrug
Produkter med dette label er fremstillet af mindst 50% materialer fra mere ansvarlig
Fremstillet af LENZING™ ECOVERO™ - et miljøvenligt materiale
Dette produkt består af mindst 50% LENZING™ ECOVERO™ viskosefibre, som er mindre skadelige for miljøet. Materialet udvindes af bæredygtig træmasse og produktionen af LENZING™ ECOVERO™ viskosefibre sparer op til 50% CO2 og vand end ved produktionen af almindelig viskose.
Fremstillet af Birla Spunshades - et miljøvenligt materiale
Dette produkt er mærket som økovenligt, da det er baseret på minimum 50% Birla SpunShades, der er mindre skadeligt for miljøet. Birla SpunShades viskosefibre farves ved en helt særlig proces, hvor farven injiceres direkte i selve fiberet, hvilket sparer mere end 30 liter vand pr. meter af tekstil sammenlignet med konventielle farvningsprocesser.
Fremstillet af genbrugt polyester
Ved at anvende mindst 20% genbrugt polyester frem for nyfremstillet polyester, er dette produkt fremstillet med mindre vand- og energispild.
Fremstillet af genbrugt nylon
Ved at anvende mindst 20% genbrugt nylon frem for nyfremstillet nylon, er dette produkt fremstillet med mindre vand- og energispild.
Fremstillet af mindst 20% genbrugsbomuld
Produkter med dette label er fremstillet af mindst 20% genbrugt bmuld, som er verificeret ved brug af en tredjeparts genbrugsstandard eller gennem brandets eget genbrugsprogram.
Fremstillet af genbrugt uld
Ved at anvende mindst 20% genbrugt uld frem for nyfremstillet uld, er dette produkt fremstillet med mindre brug af farve, vand og energi.
Lavet med plantebserede genbrugsfibre.
Ved at anvende mindst 20% genbrugte celluloseholdige fibre såsom LENZING™ TENCEL™ med REFIBRA™-teknologi, er dette produkt fremstillet med mindre brug af vand og energi.
Fremstillet af genbrugt dun
Ved at anvende mindst 20% genbrugt dun frem for nyfremstillet dun, er dette produkt fremstillet med mindre brug af vand og energi.
Fremstillet af genbrugt læder
Ved at anvende mindst 20% genbrugt læder frem for nyfremstillet læder, er dette produkt fremstillet med mindre brug af vand og energi.
Fremstillet af genbrugt gummi
Ved at anvende mindst 20% genbrugt gummi frem for nyfremstillet gummi, er dette produkt fremstillet med mindre brug af vand og energi.
Fremstillet af genbrugsplastik
Ved at anvende mindst 20% genbrugsplast frem for ny plast, er dette produkt fremstillet med mindre brug af vand og energi.
Fremstillet af genbrugsmetal
Ved at anvende mindst 20% genbrugsmetal frem for ny metal, er dette produkt fremstillet med mindre brug af vand og energi. Resultatet? Et mindre aftryk på miljøet.
Fremstillet af mindst 50% innovative læderalternativer
Dette produkt indeholder ikke dyrelæder, og er fremstillet af mindst 20% plantebasede materialer, såsom ananas, æble eller svampe. Resultatet? Et innovativt alternativ til dyrelæder, som giver nyt liv til materialer, der ellers ville blive smidt ud.
Fremstillet ved brug af mindst 20% bio-baserede alternativer til fossile brændstoffer
Dette produkt indeholder mindst 20% plantebasede materialer, såsom majs, alger eller bioacetat og er fremstillet uden konventionel plastik. Resultatet? Du bidrager til at mindske brugen af fossile brændstoffer.
Fremstillet af mindst 20% innovativt materiale fra genbrugt affald
Dette produkt indeholder mindst 20% bio-baseret materialer, såsom appelsinskræl, kafferester eller endda fiskehud.
OEKO-TEX® Made in Green
Dette produkt er certificeret med OEKO-TEX® Made in Green og er produceret i miljøvenlige faciliteter og under socialt ansvarlige arbejdsbetingelser. De materialer produktet er fremstillet af er testet for skadelige stoffer i overensstemmelse med OEKO-TEX® retningslinjer.
Fremstillet af mindst 50% læder, der er garvet uden krom
Læderet i dette produkt er fremstillet uden brug af krom. I stedet er der brugt syntetiske eller plantebaserede komponenter fra træer, som fx eg, kastjane eller mimosa. Resultatet? Et let-nedbrydeligt biomateiale og mere sikre forhold til arbejderne.
Fremstillet af mindst 50% vandbaseret polyurethan
Dette produkt er fremstillet af mindst 50% kunstlæder, som er produceret ved en mere bæredygtig proces uden kemikalske opløsningsmidler, op til 95% mindre vand samt 50% mindre energi end konventionel polyurethan. Resultatet? Et mindre miljøaftryk og mere sikre forhold for arbejderne.
bluesign®
Dette produkt er fremstillet af tekstiler, der er godkendt af bluesign®. Systemet bag bluesign® sikrer, at produktionen ikke foregår under sundhedsskadelige forhold og at der i så vidt muligt omfang bruges miljøvenlige kemikalier, hvor det er muligt. bluesign® sikrer, at producenter og brands udviser ansvarlighed og tager hensyn til mennesker, miljø og ressourcer.
Sustainable Textile Production (STeP) by OEKO-TEX®
Dette produkt er certificeret med STeP by OEKO-TEX® og er produceret i miljøvenlige faciliteter og under socialt ansvarlige arbejdsbetingelser.

Se udvalget

En mere bæredygtig stil

Bag kriterierne

Sådan sætter vi vores standarder

Ved at fremhæve produkter, der overgår vores bæredygtighedsstandarder, vil vi arbejde for at skabe positiv forandring i modeindustrien. For at bestemme disse standarder, bruger vi data fra uafhængige certificeringer og Higg Material Sustainability Index. Higg MSI er modeindustriens mest omfattende værktøj til at måle materialers miljøpåvirkning. Dette hjælper os med at identificere de produkter, der er frontløbere indenfor området, og samtidig se hvor vi kan forbedre os. Vores ultimative mål er at kunne give gennemsigtig og pålidelig information, der giver dig mulighed for at træffe mere bæredygtige valg.

Pre-owned mode

Genbrug af materialer og mode

Vi har som mål at skabe en modeindustri med mindre overflod, spild og mere genbrug. Ved at give brugt tøj et nyt hjem, sigter vi efter at forlænge levetiden for mindst 50 millioner produkter inden 2023. Mere bæredygtig emballage er også et fokusområde.
Vi har som mål at skabe en modeindustri med mindre overflod, spild og mere genbrug. Ved at give brugt tøj et nyt hjem, sigter vi efter at forlænge levetiden for mindst 50 millioner produkter inden 2023. Mere bæredygtig emballage er også et fokusområde.

Pre-owned mode

Genbrug af materialer og mode

Vi har som mål at skabe en modeindustri med mindre overflod, spild og mere genbrug. Ved at give brugt tøj et nyt hjem, sigter vi efter at forlænge levetiden for mindst 50 millioner produkter inden 2023. Mere bæredygtig emballage er også et fokusområde.
Vi har som mål at skabe en modeindustri med mindre overflod, spild og mere genbrug. Ved at give brugt tøj et nyt hjem, sigter vi efter at forlænge levetiden for mindst 50 millioner produkter inden 2023. Mere bæredygtig emballage er også et fokusområde.
Pre-owned mode

Mere end mode

Fokus på beauty & pleje

Mere end mode

Bæredygtighedskriterier du kan stole på

Kig efter beauty-produkter markeret 'Bæredygtighed'; alle disse produkter overholder bæredygtighedskriterier, der er udviklet i samarbejde med kemieksperter og -specialisterf fra University of Santiago de Compostela samt brandpartnere, som er pionærer på feltet i skønhedsindustrien. Ligesom med vores kriterier for bæredygtig mode, vil vi fortsat arbejde på at udvikle vores standarder.

MINDRE EMBALLAGE
Genbrugsmateriale eller genanvendelig: Produktets emballage består enten af mindst 50% genbrugsmateriale eller kan bruges igen. Det er vidst dét, man kalder win-win.
MED RESPEKT FOR NATUREN
For en grønnere planet: Dette produkt og/eller dets emballage tager hensyn til vires miljø og økosystem ved at anvende 100% FSC-cerfiticeret træ eller papir eller palmeolie fra 100% bæredygtigt-dyrkede kilder.
BIOLOGISK NEDBRYDELIG
Tilbage til naturen: Alle ingredienserne i dette produkt er biologisk nedbrydelige. Når produktet sidenhen vender tilbage til naturen, vil det ikke have skadelig effekt på miljøet.
ORGANISK
Fra jorden: Mindst 50% af ingredienserne i dette produkt kommer fra økologisk eller naturlig landbrug. Og hvor det er muligt, har vi sikret, at det også er certificeret efter uafhængige standarder.
KÆRLIGHED TIL DYR
Gode nyheder: Ved at vælge produkter med dette label, støtter du et brand, der er dedikerede til at gøre en ende på dyreforsøg. Produktet er verificeret af tredjeparts dyrevelfærdsgrupper.
NATURLIGT
Ingen overraskelser: Mindst 95% af dette produkts ingredienser kommer fra planter, dyr, mikroorganismer eller mineraler. Og hvor det er muligt, har vi sikret, at det rt certificeret efter en uafhængig standard.

Se mere

CO2-udslippet fra transport

Vi har reduceret vores udleding med 29% siden 2017 ved at skifte til vedvarende energi i næsten alle vores kontorer samt i vores tyske og polske lagre. Derudover er vi CO2-neutrale i vores egen drift, levering og returnering (ink. emballage) ved at kompensere for vores CO2-udslip via støtte til Gold Standard's genplantningsprojekt i Etiopien. Du kan bidrage til dette ved at vælge at klimakompensere for din ordre ved checkout.

Se mere

Emballage

Vores æsker består af 100% genbrugspap og teksten er påtrykt med vandbaseret blæk. Vores poser består af 80% genbrugsplast (PCR). De tynde plastikposer, vi pakker tøj og andre tekstiler i for beskyttelse, består af 64% genbrugsplast. Poserne til beauty- og plejeprodukter har vi udskiftet fra plastik til 100% genbrugspapir. Du kan hjælpe med at sikre at de kan genbruges ved at smide den tomme emballage i den rette skraldespand.

Se mere

Veganske produkter

Dyrevelfærd er et vigtigt emne for os og vi udforsker konstant, hvordan vi bedst kan fremhæve veganske produkter for vores kunder. Som det er nu, fremhæver vi ikke veganske produkter med 'Bæredygtighed'-flaget med mindre de også lever op til ét af vores bæredygtighedskriterier, ved for eksempelvis at bestå af miljøvenligt materiale. Vi undersøger lige nu, hvordan vi kan udvide vores bæredygtighedskriterier til også at inkludere mere dyrevenlige muligheder og samtidig have for øje, at plastik og syntetiske materialer har stor indflydelse på vores planet.